Jump to content

povrat pdv-a


Biva

Preporučene objave

u tvrtki imam sljedeću situaciju: knjigovođu sam zamolila da traži povrat PDV-a; prikupila je sve račune i predala na poreznu za povrat. Iz porezne joj javljaju da su odbili 10-ak ulaznih računa na kojima nije bio naznačen MB tvrtke koja je izdala račun. Zanima me da li se tu išta može učiniti i čija je u ovom slučaju odgovornost, s obzirom da nam taj pdv porezna jednostavno neće priznati (računi su iz 8-og mjeseca)? hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovornost je izdavatelja računa jer nije zadovoljio sve propisane elemente koje račun mora sadržavati, a i vaša što ste primili takav račun i po njemu priznali pretporez. (knjigovođa očito nije išla za tim)

Možete tražiti prijepise tih računa i u poreznoj ponoviti proceduru. A dok to porezna ponovno zaprimi evo već novog obračuna pdv-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To nije prevelik problem.Stornirat ćete račune i umanjiti pretporez.Zatim ,kao što reče @slavuj,tražiti od dobavljača račune sa svim elementima (upisan MB),te iz istih ponovo priznati pretporez.

Jedino što ćete morati platiti su kamate na korišteni pretporez koje će Vam obračunati i poslati porezna uprava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija