Jump to content

Podjela imovine nakon rastave i dokazivanje uloženog


Berto

Preporučene objave

Poštovani...

Nakon rastave braka, koji naravno nije bio bezbolan, bivša i ja nikako ne možemo uspostaviti normalne odnose. Razlog je i taj da sam ja kao bivši suprug prevaren, najprije moralno, emotivno, a onda i materijalno.

Bivša i ja dok smo bili u braku imali smo narušene odnose njenim konstantnim pokazivanjem psihičkih smetnji, anksioznosti i strahova koji su često bili i neutemeljeni. Naime, nakon mog odlaska iz stana njenog ujaka, koji smo kompletno preuredili, ona uvodi u stan novog muškarca, naravno, potpuno zdrava. Da stvar bude bolja, ona "ozdravljuje" u roku tih 8 mjeseci, napušta terapije i shvaća da nikad nije bila ni bolesna. Možda me ovdije ne bi bilo, da u cijelu priču nije uvedeno i malodobno dijete (5 godina). E, tom djetetu je "serviran" novi muškarac nakon nepunih mjesec dana njihove veze. Od onda je prošla cca oko godinu i pol i taj muškarac sad više boravi kod njih nego u svom stanu. Da ne bude zabune, ljubomori nema mjesta, koliko povrede mene kao muškarca i nerazuma majke nametanjem druge osobe djetetu.

Materijalno, ja sam opterećen kreditom za uređenje stana koji apsolutno ne koristim, a nije u njenom vlasništvu, nego u vlasništvu njenog ujaka. U sporazumnom dogovoru raskida braka, dogovorili smo se o alimentaciji koja će biti kompenzirana tom alimetacijom. Međutim taj sporazum pada u vodu na samom sudu, jer to njoj nije bilo dovoljno. Ona je zaposlena. Kako ona sad prijeti i ktomu naplatom alimetacije, pitam se koja su moja prava sad. Naime, ja želim da se sad zajedničko stečena imovina podjeli, kao i podignuti kredit za uređenje stana. E, ovaj drugi dio me zanima kao riješenje u dva smijera:

1. da li je kredit "bračna obaveza" koja se isto tako djeli na pola i stime dužnost pripada na nju da ga nastavi otplaćivati;

2. da li kredt kojim smo uredili stan, a time i povećali vrijednost stana, mogu od njengo ujaka tražiti povrat uloženih sredstava (a to su onda problemi koji će onda oni rješiti unutar svoje obitelji).

Koje od ovih riješenja je ishodnije, a da ja nastavim plaćati alimetaciju uredno i po zakonu, neopterećen.

NAPOMINJEM, moji odnosi sa djetetom su redovni i ja pokušavam biti sa njom čim više, u čemu sam isto spriječen i deskriditieran, a stvar je naših jošuvijek nesređenih odnosa.

Ovim putem, možda sam malo "predužio", molio bih savijet kako riješiti materijalnu situaciju, da se na kraju ipak ispoštuje odluka suda spram alimetacije.

HVALA!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ulagali ste u tuđu nekretninu i tražite povrat uloženih sredstava od 3. osobe. Dali je kredit što ga otplaćujete bio namjenski za uređenje tog stana ( stambeni kredit)? Alimentaciju morate plačati - ona nema veze sa time da plačate kredit za stan u kojem ne živite. Tužite za povrat uloženoga. A što se tiče majke,ona ima pravo na intimni život poslje braka i tu nemožete ništa. Jedino ako se dijete zanemaruje ili nedaj Bože što gore imate pravo i dužni ste reagirati.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da kredit je bio namjenski, stambeni i postoje dokazi uloženih sredstva u tu nekretninu, računi i slučanjno fotogrfirano kako su se izvodili radovi.

Za alimetaciju, sve mi je jasno. Ona je nezamjenjiva. Život bivše me se više ne tiče ukolio ne utječe na djetetov razvoj, takdoa je priča u prvom postu anvedena štura i nesveobuhvatna.

Povratak uloženih sredstva, u datim okolnostima, znači ja mogu potraživati da mi se ona vrate, uz napomenuda ja stan uopće ne koristim?

još jednom unaprijed hvala na datom odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija