Jump to content

tužba za utvrđivanje očinstva i alimentacije


ivana23

Preporučene objave

tužila sam oca svog djeteta prije nekih 6 mjeseci.Prvo ročište je bilo prije mjesec i pol dana.on se nije pojavio,niti je htio primiti sudski poziv.krajem mjeseca je drugo ročište uz to da će mu ovaj put poziv biti urućen preko sudskog uručitelja.ako se ne pojavi,onda se izdaje tjeralica i policija ga traži pa me zanima daljnji postupak.koliko on to dugo može odugovlačit??da li ima kakvog vremenskog ograničenja i što nakon testa,koliko se otprilike čeka utvrđivanje alimentacije???zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa on moze to odugovlacit koliko ce trebati da ga policija pronadje, to moze biti nekoliko dana ili godina, sve ovisi o tome da li se izbjegava policiju samo zbog ovog slucaja ili zbog necega drugog te koliko je u tome vjest. Kada ga pronadju dopeljati ce ga na sud. Moze on sabotirati sudradnju sa sudom u nedogled, a sud mu moze odrediti i pritvor zbog sumnje da ce i dalje opstruirati rad suda. A i ako se utvrdi ocinstvo, trebati ce vremena (pogotovo s njegovom nedostupnoscu) da se provede postupak pred sudom i odredi alimentacija. Kada se odredi to opet ne znaci da cete je dobivati jer ako je ne moze (ne zeli) placati, a i u ovrsnom postupku moze se utvrditi da nije zaposlen i da nema imovine nemate se gdje naplatiti. Onda vam je utjeha da ce platiti zbog prijetnje odlaskom u zatvor jer je neplacanje alimentacije kaznjivo djelo. Uglavnom, moze vas zavlaciti jako dugo ako si je to uzeo u zadatak, no kada tada ce ga cijela situacija zaokruziti i onda mu nece biti lako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija