Jump to content

Neisplacivanje place


jado

Preporučene objave

jado je napisao:

Dali je moguce da uslijed neisplacivanja osobnog dohotka tri mjeseca ,traziti od poslodavca ovrsne potvrde o neisplati OD i s istim ici na biro za zaposljavanje.Tvrtka je u stalnoj blokadi vise od dvije godine nisu placeni doprinosi na placu a placa je zaostatku vise mjeseci.

Poslodavac ti mora dati OBRAČUN PLAĆE. Obračun je ovršna isprava.

Kažeš u blokadi je dvije godine. Pa kako si onda prije tri mjeseca dobivao plaću? U kešu? I nije Vam plaćao doprinose? Dakle ne znam gdje radiš ali tvoj je poslodavac jako sumnjiv.

Poslodavca prvo usmeno zatraži obraćene neisplaćenih plaća ako ti ih ne da onda i pismeno te ga upozori da ćeš u slućeju da ti neda obračeune prijaviti inspekciji. Ako ti je dojadilo da radiš kod njega (meni bi) prijavi ga inspekciji rada zbog neizdavanja Obračuna plaća, zbog rada na crno i td. ti najbolje znaš kako se "radi" u tvome preduzeću a da se ne plaćaju obveze od strane poslodavca?

Potom poslodavcu uruči "izvanredni otkaz ugovora o radu". Obrazloži ga opravdanim razlozima(Neisplata plaće to jest).Urući ga poštom uz povratnicu. Izvanrednim otkazom stićeš prava na zavodu za zapošljavanje vezano za naknadu.

I to bi bilo to. I nemoj biti jado. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija