Jump to content

neplaćanje doprinosa


anonimno

Preporučene objave

Imao sam vlastiti obrt pored svog posla u d.O.o. i pri zatvaranju obrta ostao sam dužan platiti PDV. Knjigovodstveno mi je ispalo tako da taj dug za PDV koji moram platiti taman bi preklopio s povratom poreza iz d.O.o. u kojem sam radio cca 4000 kn..lokalna porezna uprava kaže sve ok a kad je predmet dosao u Zgb u poreznu kaže neću dobiti povrat poreza jer d.O.o. nije platio doprinose..sad meni dolaze opomene od lokalne porezne uprave da platim ja sam lud na d.O.o. (kod kojeg više ne radim) i nisam uopće znao da nije plaćao doprinose jer mi je sve u redu s plaćom bilo, zdravstvenim osig. ili ne znam dovoljno...kad bi d.O.o. platio državi i ja bi svoj dug s obrta platio bez problema državi..kako da riješim to..molim tko hoće pomoć savjetom nek javi..hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 godina kasnije...

Poštovani, imam problem koji ne znam riješiti, niti od kuda ga početi rješavati. Prije 5 godina sam otvorio samostalnu djelatnost, za koju sam neprestano odgađao prijaviti se na mirovinsko i HZZO, dok prije nekog vremena nisam shvatio da je prošlo već puno godina. Kako je osnovica za samostalnu djelatnost cca 2500 kuna, moj dug je narastao na najmanje 180.000 kuna, koje naravno nemam. Za svo to vrijeme iz porezne nikada nisam dobio rješenje, opomenu, upit niti bilo što slično. Koja je moja pravna situacija? Bio sam u nekoliko računovodstava/poreznih savjetnika i nitko nema konkretan odgovor, variraju od " nema šanse da se izvučeš, ideš u zatvor " do " to je greška porezne, ne mogu ti naplatiti više od 3 godina unatrag". Koji bi po vama bili najbolji koraci za preuzeti? Da se sam prijavim i priznam dug, te zamolim reprogamaciju dugovanja / plaćanje na rate? Da zatvorim samostalnu djelatnost, pa se pokušam prijaviti na neki posao u nadi da me neće otkriti? Pomozite, očajan sam, doslovno je život u pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako nisi dobio rješenje o obvezi istu nisi dužan plaćati.

 

Što to znači? Da ako neka interna revizija u slijedećih 10 godina (koliko traje zastara za doprinose) odluči da sam ja to ostao dužan i izda rješenje, onda ću biti dužan platiti?

 

Ako zatvorim djelatnost i prebacim se u neki drugi oblik poslovanja i ne vide moj dug, nakon koliko sam pravno siguran da mi nećete utjerivati te zaostale doprinose?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija