Jump to content

pomoć u izračunu mirovine


zvebos

Preporučene objave

Molim da mi netko pomogne barem u približnom izračunu mirovine. Dobio sam opću nesposobnost za obavljanje poslova policijskog službenika sa omjerima 20% rat, 40 % mir i 40% invalidnosti van rada što su kategorizirači kao da je posljedica prometne nesreće u kojoj sam nastradao i nemam nikakve posljedice već za vrijeme bolovanja koje mi je otvoreno na dijagnozu PTSP. Od 23. 12. 1991. do 25. 07. 1992. bio sam pripadnik ZNG, a od 01. 04. 1993. i još uvijek sam u radnom odnosu u MUP-u na radnom mjestu policajac, bez statusa dragovoljca ni HRVI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije stupanja u ZNG nemam radnog staža. Star sam 41 godinu. Na bolovanju se nalazim od 30. 10. 2008. godine. Ukupno imam oko 26 godina radnog staža sa beneficijom. Ne zanm kolika mi je bila bruto plaća u 12. 2008. Neto plaća za 10. 2008. bila je oko 5.000,00 kn, a tolika mi je i prosječna plaća za 2008. godinu. Moram napomenuti da između razvojačenja i zasnivanja radnog odnosa u MUP-u imam 7 mjeseci civilnog radnog staža. Za vrijeme radnog odnosa u MUP-u bio sam oko godinu dana u interventnoj policiji, a 2 godine sam radio u ophodnji granice u Baranji gdje mi je plaća bila 20% uvećana zbog uvjeta rada (barem mislim, ali nisam siguran). Cijeli radni odnos u MUP-u imao sam približno prosječnu plaću u RH.

 

Da li su dovoljni navedeni podaci? Molim hitan odgovor, jer trpim neizvjesnost i živciram i sebe i ljude oko sebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete si računati na oko 2,700-2,800 kn ukoliko vam prevedu zvanje policajca u vojni čin desetnika te uz koeficijent 1,1 opča nesposobnost (s obzirom da nemate status dragovoljca niti status HRVI)

 

E sad napominjem da ovaj izračun "vrijedi" ukoliko odete po starom zakonu s obzirom da je donesen novi te stupa na snagu za par dana,te uzevši u obzirom da je postupak započet i u tijeku koliko sam shvatio, ali nije dovršen pa bi se u krajnjoj liniji mogao dovršiti prema odredbama novoga zakona.

 

Ali bez obzira na sve moje je mišljenje da i idete po Zakonu o pravima DVO, PS i OSO) da bi iznos bio podjednak s obzirom na staž i prosijek plaće....(možda i povoljniji)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko prevodi zvanje policajca u vojni čin desetnika, HZMO pri izračunu mirovine ili tko? Rješenje o mirovini je potvrđeno po starom zakonu dana 03. 11. 2009. od strane Povjerenstva za reviziju MOBMS-a, ali ga još nisam dobio kući jer je u postupku slanja.

 

Da li mi to prevođenje povećava mirovinu i kakakv je onda okvirni izračun?

 

Koliko znam novi zakon stupa na snagu 21. 11. 2009. godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko prevodi zvanje policajca u vojni čin desetnika, HZMO pri izračunu mirovine ili tko?

 

HZMO traži od vaše PP očitovanje o zvanju te se isto prevodi sukladno pravilniku o odnosu policijskih zvanja prema činovima pripadnika vojnih postrojbi...

 

Da li mi to prevođenje povećava mirovinu i kakakv je onda okvirni izračun?

 

U izračun je uvršten čin desetnika....

 

Rješenje o mirovini je potvrđeno po starom zakonu dana 03. 11. 2009. od strane Povjerenstva za reviziju MOBMS-a, ali ga još nisam dobio kući jer je u postupku slanja.

 

Znači nije pravomočno-postaje 15 dana od dana primitka istog....tako da treba pričekati podzakonske akte novog zakona u praksi....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav, vidim da se ovdje vodi rasprava o mirovinama pa me nešto zanima. kako vidim puno mojih kolega policajaca početkom 2010.g. ide u mirovinu, pa me i samog zanima. Ja naime nemam niti sam ikada tražio status HRV-i, imam status dragovoljca. U MUP-u imam punih 15.g. bez benificije, sa benificijom i oko 10.mj. civilnog radnog staža imam sve ukupno oko 22. godine radnog staža. Star sam 38 godina. Posljednje četiri godine mi je plaća oko 5800 kn neto, dok je ostalih šest prijašnih plaća približno prosječna u RH.

Do 2004.g. imao sam zvanje policijski narednik, a od 2004.g. imam zvanje viši policijski inspektor.

Da li su dovoljni navedeni podaci i dali ja uopće imam uvjete za mirovinu, te kolika bi ona otprilike bila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja više nemate pravo na mirovinu, jer nemate ststus HRVI.

Ako ste zdravi (a pretpostavljam da jeste budući nigdje niste napisali suprotno), radite i nemojte ni pomišljati o bilo čemu drugom. To vam je moj savjet. U suprotnom ćete se jako razočarati.

Držite se posla dok vas ovi iz MUP-a doslovce ne potjeraju u redovnu mirovinu.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
:-?:misli::-? malo sam zbunjen izračunima,naime neki mi procijenjuju visinu mirovine na 2600, a neki na4000 kuna...priznajte razlika je toliko drastična da je teško znati čemu se nadati.... 11 god staža s prosječnom netto plačom od 3700 kuna 2009. , umanjeno za otprilike -80 kn svake prethodne godine, 4 i po godine u SJP,kao pričuvni.bez hrvi i statusa dragovoljca,50%rat 50%mir ,opća nesposobnost, desetnik... :misli:
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih na vašem mjestu više vjerovao (naglasak je da se radi o vjerovanju...) onima koji prognoziraju niže iznose , zašto ? - zato jer su "civilni" dio prognozirali temeljem onoga što ste napisali... a orijentacije radi evo vam izračun temeljem onoga što ste napisali ali uz pretpostavku da imate za sve godine radnog staža plaću kao prosječna plaća u RH ( a vi navodite kako imate manju...- dakle možete imati samo manje od sljedećeg iznosa): "vojni" dio (desetnik, bez HRVI i bez dragovoljca, pripadnik SJP ...) je 2786,15 i to nije toliko sporno ( osim činjenice je li ovo desetnik iz HV ili je "prevođenje" zvanja iz MUP-a, što je dužnost u trenutku razvojačenja, je li MUP u trenutku razvojačenja ili HV...), a "civilni" dio je 891,53 ( za prosjek u RH) dakle neki nazovi maksimum je 3677,68 ... Procjene koliko niže od toga su čisto gatanje jer ako vam je desetnik iz HV i ako ste u trenutku razvojačenja bili u HV tada onaj vojni dio zbog možebitnog nepriznavanja pripadnosti gardijskim postojbama može pasti za 700 kuna a civilni će i onako (po podacima koje ste naveli za plaću) sigurno biti niži pa čak i za 320 kuna i eto vas odjedanput na oko 2600 ... rezime ( a pisano je barem tisuću puta...): bez podataka o bruto plaćama za sve godine radnog staža nema nikakvog "ozbiljnijeg" izračuna mirovine...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija