Jump to content

Tuzba za ukidanje alimentacije


izopcena

Preporučene objave

Hitno mi je potreban savjet!

Kcer mi je punoljetna, zadnjih 6 mjeseci zivi u Srbiji i vanredno zavrsava srednju skolu.Prije 10-ak dana je kontaktirala oca, koji zivi u RH, a nikada ju nije vidjao.Prije 7 dana je podnio tuzbu za ukidanje alimentacije, pa me zanima da li on tuzi mene (posto je dijete punoljetno) ili kcerku i kako to rijesiti na bezbolniji nacin.Alimentacija je uplacivana na moju stednu knjizicu i na moje ime i prezime.

Stvarno mi je hitno i molim vas odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste baš točno naveli kakvu tužbu (tj. opisali ju) da bi vam se moglo uopće pomoći.

 

drugo ako vam je kćer punoljetna, otac više nemora plaćati alimentaciju osim one tražbine koje su nastale prije punoljetnosti a nisu plaćene.

 

molim budite precizniji navedite točan nazvi tužbe i dajte crticu-dvije o tome što piše u njoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno je da se tužbom traži utvrđivanje prestanka očeve obveze uzdržavanja jer su prestale postojati pretpostavke za to.

 

Na vaš račun je bio uplaćivan iznos jer je dijete bilo maloljetno, no dalje će se sve odvijati između oca i punoljetne mu kćeri koja će pretpostavke za daljnje uzdržavanje ispunjavati ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kcerka ce za 10 dana napuniti 19 godina.otkako je kontaktirala oca prije 10-ak dana ne zeli samnom puno razgovarati tako da Vam ne mogu reci vise detalja.njezin otac joj je izjavio da zeli da ona prima alimentaciju, a ne da ide preko mojeg racuna (zeli biti siguran da ona dobiva novac).procitala sam obiteljski zakon i upravo zato mi nije jasno zasto mene tuzi.kcerka mi je samo rekla da je njezin otac podneo prije 7 dana tuzbu i da ja trebam dati izjavu i potpis na sudu (rekla-kazala).hvala vam puno na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija