Jump to content

Molim pomoć


SANJAZABRINUTA

Preporučene objave

SANJAZABRINUTA je napisao:

Zaposlena sam na određeno puno radno vrijeme na mjestu knjižničara, do povratka kolegice s porodiljnoga. Kako sam na zamjeni, zanima me koja su moja prava ukoliko sam trudna? Kako funkcionira sustav ako sam na zamjeni i idem na porodiljni? Hoću li imati ikakva primanja i do kada? Hvala unaprijed...

 

SANJA vi nemate razlog za brigu nego za veselje.

Imate pravo na rodiljni dopust bez obzira što će vam za vrijeme trajanja istog isteći ugovor o radu koji ste sa poslodavcem zaključili na određeno vrijeme.

Pravo na rodiljnu naknadu ostvarujete putem HZZO-a a prema čl.72;st.1 ZOR-a, pa vas upućujem da odete na područni ured istog u vašem mjestu stanovanjaradi svih detaljnih informacija vezano za podnošenje zahtjeva za rodiljni,ostale dokumentacije i prava na osnovi roditeljstva.

Jedina stvar koju vi morate učiniti jest prema čl.76;st.1 ZOR-a ,obavijestiti poslodavca o namjeri korištenja rodiljnog dopusta što ranije ili najkasnije mjesec dana prije termina za početak korištenja istog.

E pa sretno novom državljaninu (-ki) Lijepe Naše. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija