Jump to content

Rok za donošenje odluke o ovrsi


marlino

Preporučene objave

Da li se radi o privremenoj mjeri, da li je pravomocna ili se radi o konacnoj presudi koja je postala pravomocna?

 

Ako se radi o privremenoj mjeri ovrha se provodi i ako odluka nije pravomocna. Treba otici sucu koju je donio i traziti da napravi rjesenje za provodjenje ovrhe. Tu se ne pokrece novi ovrsni postupak nego trebate napraviti kako sam rekao.

 

Sto se tice roka, on je kratak, to rjesenje kao i svako drugo rjesenje o ovrsi kada je dijete u pitanju se donosi vrlo brzo i dobiti cete u svega nekoliko dana. Veci problem vam je provedba. Prvo sto to sudski ovrsitelji jako mrsko rade. To je jako ruzno, mozete samo pretposataviti. Po dijete dolazi cca 10 ljudi, stranaca, u unifformama... Uglavnom, ako volite svoje dijete nemojte to raditi osim ako nije krajnja nuzda jer zamislite stres djeteta u takvoj situaciji.

 

Misljenja sam da je bolja i sigurnija alternativa otici na czss, pozvati tog drugog roditelja koji sprecava susrete temeljem odluke, da ga se upozori. Ako i tu ne popusti, prijavite ga policiji za K.D. po clanku 210 i 215. Ako ni tu ne shvati da se lose pise, onda cekajte jos dva do tri tjedna pa ponovite postupak. Kada tom roditelju "zamirisi" na zatvor, mogao bi se malo ohladiti.

Naravno, budite spremni i na razloge zbog kojih sprecava susrete jer ih moze iskonstruirati objasnjavajuci vase stetno ponasanje prema djetetu. O svemu redovito izvjestavajte sud (ako je postupak jos u tijeku) i CZSS, sve naravno pismenim putem s povratnicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postoji rješenje koje je pravomoćno više od godinu dana a dite u protekle 2 god sam vidio ljetos misec dana i 4-5 pute u rime.što se tiče dogovora to sam pokušavao a i kp protiv majke i czss postoje te obavještavam czss,policiju pismeno o svakom nedolasku a pisao sam i ministarstvu,te pravobraniteljici.u vezi ovrhe smo imali nekoliko ročišta a već 15 dana nema nikakvih poziva ni saznanja o daljnjem postupku ili drugo jer je spis kod sudca od zadnjeg ročišta pa me tako zanima kad mogu očekivati rješenje ili poziv za raspravu.moram naglasiti da svoje dite od lita nisam vidio!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija