Jump to content

Ponovno suđenje - čitanje iskaza s prethodnog suđenja!?


Lakonogi

Preporučene objave

Županijski sud prihvatio je moju žalbu i ukinuo presudu kojom je općinski sud okrivljenika oslobodio optužbe, te predmet vratio na ponovno suđenje.

 

Zanima me u kojoj mjeri mogu inzistirati na iskazima danim na prethodnom suđenju. Smatram da je na prethodnom suđenju dobro utvrđeno činjenično stanje, pa mislim da bi bilo najbolje da se na ponovnom suđenju u obzir uzmu iskazi dani na prošlom.

 

Što da radim ako neki sudionici u postupku promijene iskaz? Naravno da ću na to upozoriti sud, ali zar je to sve što mogu učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Za to se vi ne brinite, kada se svjedok ponovo ispituje sudac ga pita da li ostaje pri ranijem iskazu i zašto je eventualno promijenio iskaz, pa na kraju sudac cijeni kojem iskazu će pokloniti vjeru. Ljudi obično ostaju pri ranijim iskazima. Međutim, obrana može zahtjevati ponovno ispitivanje svjedoka, a da li će sud to morati prihvatiti ovisi o tome sudi li isti sudac, odnosno vijeće. Ima tu još nekih detalja, ali je suština u tome da ako se i budu ponovo ispitivali pitat će ih se za detalje ranijih iskaza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija