Jump to content

Kako se zaposliti?


Pax82

Preporučene objave

Naime,nakon više od 350 poslanih zamolbi raznim odvjetnicima, odvjetničkim društvima, javljanja na razne javne natječaje( kojih je u posljednje vrijeme izuzetno malo i koji su nažalost većinom namješteni) ja uistinu više ne znam, kako i gdje tražiti posao.

 

Tijekom školovanja na fakultetu radio sam prilično izazovne i odgovorne poslove, koji nažalost nisu bili vezani uz pravo ali sam opet stekao vrlo vrijedno radno iskustvo, pričam vrlo dobro 2 strana jezika i imam diplomu pravnog fakulteta, ali sve to čini se nije dovoljno, jer nemam roditelje, ujake ili stričeve na pravim pozicijama.

 

Na legalisu, već četiri mjeseca ili točnije od kada sam diplomirao, oglase u kojima traže vježbenike imaju samo njih 4-5 odvjetnika/ društva koji traže vježbenika, a njih polovica traže iste s položenim pravosudnim ispitom..

 

Stoga ovim putem, molim sve koji ovo pročitaju za njihov savjet i pomoć, jer zaista želim raditi u struci, i još uvijek sam pun entuzijazma, zanosa i znanja kojeg želim proširiti i usavršiti. Ovim putem molim i sve vježbenike, odvjetnike i druge koji imaju saznanja ili potrebu za vježbenikom da ostave poruku ili mail.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega predlažem da razmislite o preseljenju (nekako mi se čini da ste iz Slavonije), ja sam imao sličan put, kad sam promio diplomu imao sam 3,5 god radnog staža ali ne kao pravnik, tako da sam počeo od nule. Kako nije bilo posla javio sam se na oglas u drugom dijelu Hrvatske i evo radim više od godinu dana, kad (ako prođe recesija) možda se i vratim doma. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Istina, jesam iz Slavonije, ali trenutno živim u Zg, gdje se i pokušavam zaposlit..Slavoniju si ne mogu priuštit, jer tamo rijetko koji odvjetnik uopće plaća vježbenicima, tako da sam se bazirao na Zg ali i na druge gradove jer mi mjesto rada nije bitno, bitno mi je samo da se zaposlim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav kolega!Imam isti problem kao i ti.Htjela bi odraditi vježbenički staž,a kad nemaš vezu i poznanstva sam je jako teško uspjeti.Nije nemoguće ali je teško.Tražim na sve strane kao i ti ali kao da su sva vrata za vježebnike zatvorena,jer koliko vidim na natječajima 90% traže sa iskustvom i položenim pravosudnim.Kako uopće znati da li netko od odvjetnika u Zg ili okolici treba vježbenika,to je problem...jer kao što kažeš na stranicama hok-a je mjesecima isti popis odvjetnika koji traže vježbenike.Ako netko zna za odvjetnički ured koji zapošljava vježbenike neka to podijeli s nama :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav kolege,.. vaša priča mi je poznata...

Također sam morao promijeniti grad radi posla.. još prije par godina se nešto i moglo naći. U Zagrebu je pola slavonije i kako bi rekli cijela dalmacija..

Posla kronično nema a i posebno sada kada je ova neka "kriza".. Uredi koji i rade dobro, opreza radi neće zapošljavati nove ljude već se krpaju sa ovim što imaju.

 

Razlozi za kroničnu nezaposlenost pravnika su dublje prirode ali o tome drugi put.

 

Ne znam što da vam kažem, probajte se koncentrirati na neke urede, pa osobno kod "gazde" ! čvrsto, samouvjereno a s druge strane ponizno.. jer oni (odvjetnic) uglavnom za početak trebaju trčkala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija