Jump to content

prijava odvjetnika


Dipl-ing

Preporučene objave

pozdrav,

 

molim savjet kako i kome prijaviti više odvjetnika, ili ućiniti što drugo, koji su se udružili radi počinjenja više vrsta kaznenih djela, od lažnog predstavljanja, zakljućivanja lihvarskih ugovora, davanja lihvarskih kredita, izmišljanja osoba kao prvotuženih a sve radi određivanja mjesne nadležnosti suda, davanja punomoći drugim odvjetnicima a kao da je njima data i potpisana,a davatelj punomoći ne poznaje punomoćnika niti mu je dao punomoć, prijetnji, nezakonite naplate lažnim ispravama, namještanja odluka kod suda, i slićno, a za sve postoje pismeni i drugi dokazi i svjedoci.

 

odgovor treba jednoj ženi, koja je bespomoćna i oštećena.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam svog prijavio hok-u uz dokumentacjupotrebnu koju imam a dokazuje krivnju.

Prijavu protiv odvjetnika Komori pravilnik

 

Prijavu protiv odvjetnika Komori može podnijeti bilo tko - nezadovoljna stranka, sudac ili pak drugi odvjetnik. Prijavu razmatra disciplinski tužitelj, koji - ako utvrdi da ima utuživih elemenata - podiže tužbu Disciplinskom sudu. Postupak se vodi pred prvostupanjskim Sudskim vijećem, sastavljenim od tri odvjetnika. Žalbu rješava Viši disciplinski sud HOK-a, a na odluku tog suda može se žaliti posebnom tijelu Vrhovnog suda koji čine dva odvjetnika i tri suca Vrhovnog suda. Njihova je odluka konačna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do USKOK-a se dolazi preko državnog odvjetništva.

 

O državnom odvjetništvu nemam lijepe riječi.

 

Ne vrijeđam ljude s tjelesnim nedostacima, ali koliko slijepih i gluhih ima u državnom odvjetništvu, mogli bi konkurirati udrugama slijepih i gluhonijemih.

 

Sva ta kaznena djela koja spominje Dipl-ing se vode po službenoj dužnosti, što znači da ukoliko prijavitelj nema čvrste i nedvosmislene dokaze o svemu, izlaže se kaznenom progonu zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela. Upravo ovu zadnju radnju poduzimaju naši nadležni "slijepo-gluhonijemi" kad nešto ne žele čuti, a navedena informacija svakako spada među takve.

 

HOK, cehovska organizacija odvjetnika, neće baš ništa pomoći oštećenoj strani ukoliko to nekome od voditelja iz tog ceha ne koristi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav,

 

žena ima preslike spisa sa sudova na kojima ona nikad nije tužila svoje tuženike, ima preslike punomoći koje nije dala tim odvjetnicima nego trećoj osobi kojoj je godinu ranije opozvala punomoć, ima preslike spisa koje nije pisala niti potpisala osoba koja je prvotužena, preslike izjava o zajmu( poznato je da je zakonom zabranjeno odvjetnicima davati zajmove ), vode se sporovi nje kao tužitelja i ovrhovoditelja, a nikad nije platila bilo koju sudsku taksu, niti je nju sud pozvao na platež, svoje "punomoćnike" ne pozna i nikad je nisu obavijestili o poduzimanju bilo kojih radnji, neki spisi su pred okončanjem i saznala je tek za njih slučajnim kontaktom sa tuženima,

ako to nisu dovoljni dokazi za prijavu, tada se trebamo dobro zamisliti kamo idemo svi skupa,

 

a pitanje je da li tada i treba prijaviti, a znamo da se kazneno djelo mora prijaviti, ako se ima o njemu kakva saznanja, a ispada da se izlažemo progonu zbog prijave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvršiti prijavu u policiji i unaprijed naglasiti da će te tražiti potvrdu o prijavljenom kaznenom djelu.

 

To su ozbiljne stvari zbog kojih se gube milijuni.

 

Opće je poznato da vrana vrani oči ne kopa. Mislim da je najmanje takvih vrana upravo u policiji.

 

Ovo je javan forum, netko bi se mogao prepoznati u ovdje objavljenom.

 

Već sutra u jutro izvršite tu prijavu u policiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad smo već kod ove teme, završio na policiji radi određene sumnje u kazneno djelo.

 

Na kraju iznuđivanja iskaza dovukli nekog odvjetnika po službenoj dužnosti koji je zapravo sve protiv mene odradio.

 

Smijem li javno iznijeti njegovo ime i prezime, reći da sam nezadovoljan i da nikom nikad ne bi preporučio da ima posla sa njim?

 

Imam i uplatnicu kao dokaz da sam mu uplatio 700 kn za tu 'uslugu' jer mi je dan nakon toga govorio kako mu trebam platiti za to i za to nisam nikad dobio račun.

 

Osim tog iskaza na policiji nikad za mene nije više ništa radio a i 15-ak dana nakon toga i pismeno sam mu otkazao bilo kakvu punomoć pa je to valjda i nekakav dokaz.

 

Imam žarku želju da kad sve to po mene završi oslobađanjem jer je sad već posve jasno da će tako biti na kraju da to napravim a ne bi htio da me goxno još poslije tuži za klevetu i sl., da javno obznanim punim identitetom o kome je riječ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dipl-ing je napisao:

pozdrav,

 

hvala moderatoru za odgovor u ime ove žene,

 

jedino bi molio adresu uskoka, ili fax, e-mail, jer ne mogu ženi dati toćnu informaciju, a znam da su uredi u sklopu policije u Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

 

hvala

Inače evo i kontakt podataka o USKOK-u i kako im se direktno javiti:

 

http://www.dorh.hr/KontaktiSGradanima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Moj prijatelj je završio u pritvoru, gdje je nakon promjene dvojice! odvjetnika radi aljkave obrane a to su ipak naplatili, treći uzeo slučaj uz naravno 500€ predujma. Nakon prvostupanjske presude, trebalo je u roku 8 dana priložiti žalbu na presudu.

Odvjetnik me je mjesec dana uvjeravao da je žalbu predao, samo da je negdje zametnuo odrezak koji se dobije na pošti koji bi to potvrdio.

Usput me je konstantno izbjegavao. Na koncu nakon mjesec dana je priznao da je jednostavno zaboravio poslati žalbu!!

Na kraju preko nekakve debele veze očajno dolazim do 4.! odvjetnika koji je jaaako dobar(kako kome), koji da samo preuzme slučaj u startu ubire 18000 kn. Tada mi objašnjava da se tu ništa ne može napraviti, ali pošto presuda sigurno pada na višoj istanci suda, bit će mu drago da u ponovljenom suđenju zastupa mog prijatelja.

Naknadno saznajem da postoji pravni termin naziva "povrat u prijašnje stanje", u kojem se definira da se predmet može vremenski vratiti na rok za predaju žalbe na presudu, ako se dokaže da predhodni odvjetnik nije radio u interesu stranke koju zastupa. Dakle, ovaj zadnji cijenjeni odvjetnik koji je samo u startu uzeo 18000kn + ... nije mi rekao tu informaciju samo zato što se radilo o njegovom kolegi, bez obzira što on tog odvjetnika uopće ne poznaje!(vrana vrani ne kopa oko). Pa sam ga morao dovesti pred gotov čin da bi radio u korist svog klijenta. Sastavio sam tužbu protiv prethodnog odvjetnika koji je zaboravio poslati žalbu, te ju donio zadnjem odvjetniku. Rekao sam mu da ode u remetinec u posjet prijatelju, te da mu da da potpiše tu tužbu, koju onda mora odnijeti u odvjetničku komoru, te nakon toga to priložiti sudu te tražiti povrat u prijašnje stanje. Prijatelj mi je rekao da ga je odvjetnik u Remetincu 2X pitao da li je siguran da to želi napraviti!!NEČUVENO!!

Ishod svega toga je bio da je žalba prihvaćena, a na žalbenom vijeću sutkinja je prihvatila žalbu na presudu te smanjila kaznu s prvobitne 3g i 2mj. na 1.g i 2.mj !!!

Znači nije bilo ponovljno suđenje, i da nije bilo moje intervencije, prijatelj bi trunuo bezveze 2.g previše u zatvoru, a svi bi se odvjetnici debelo naplatili.

Odvjetnička komora naravno nije pokrenula nikakve sankcije protiv predhodnog odvjetnika, zato što o sudbini odvjetnika odlučuju ti isti odvjetnici!

A ovaj zadnji odvjetnik je tražio još 10000 kn za "obavljeni" posao.

A ja sam želio istjerati pravdu do kraja, tako da državno odvjetništvo pokrene slučaj protiv prethodnog odvjetnika.

Tada sam bio upućen u ured predsjednice općinskog suda. Ta sutkinja je bila ljubazna sve do trenutka do kad nije shvatila da želim tužiti odvjetnika. Tada se uzrujavši se počela izderavati na mene govoreći mi da što si ja umišljam, jer to kod nje ne će proći!!

Ostalo mi je još samo da se dotičnog privatno tuži, a siguran sam da bi stvarno tek tada odvjetnik i odgovarao.

Samo je moj prijatelj nakon izlaska odustao od toga.

Naravno, bio je sretan što je vani. Glupan.

Ljudi, ne odustajte izmoreni neučinkovitom birokracijom od svojih prava, ustrajte do kraja!!!

A odvjetnicima načelno nemojte vjerovati, jer oni su vam u većini slučajeva samo u ulozi tješitelja dajući Vam često puta lažnu nadu, ne želeći Vam reći kako stvari stoje, jer bi inače Vi shvatili da i nisu od nekakve koristi, već u slučaju realne presude ali nepovoljne po Vas, odvjetniku će biti kriv sudac koji je pijanac ili sutkinja koja nakon te sramotne presude gleda u pod kada se mimoilazi sa Vašim "tješiteljem".

A glavna je fora svim odvjetnicima da vam kažu kako poznaju dodjeljenog Vam suca, želeći da steknete dojam kako će sudac zbog poznanstva s Vašim odvjetnikom bio priklonjeniji Vama. cc..pa naravno da odvjetnici poznaju suce jer, to im je u opisu radnog mjesta, ali ništa više.

Najbitnije su činjenice i Vaš prvi iskaz(kod kaznenog prava), a odvjetnici su nužno zlo.

Na žalost sam morao imati i u drugim parnicama s njima posla tako da znam o čemu pričam.

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija