Jump to content

Posrednistvo u trgovini nekretninama


Posrednik85

Preporučene objave

Dobar dan. Evo kako nigdje nisam dobio odgovor koji bi mi jasno odlucio sam se prijaviti na ovaj forum i postaviti pitanje kako bih saznao vise.

Kako sam trenutno bez posla odlucio sam se pozabaviti nekretninama i dao oglas kako pomazem u potraznji kupaca ili nekretnina za odredeni postotak. Javilo mi se nekoliko zainteresiranih ljudi ali problem nastaje jer ja ne znam kakav ugovor, i da li uopce mogu sklopiti bilo kakav ugovor s obzirom da nisam zaposlen u niti jednoj agenciji koja se bavi nekretninama. Pa me zanima slijedece. Da li postoji neka vrsta ugovora koji mogu sklopiti sa klijentima a koji ce biti vazeci?

Da li se uopce mogu honorarno baviti tim poslom u vlastitom aranzamanu buduci da nisam zaposlen u niti jednoj agenciji?

Kako, gdje i kada?

Eto, odgovor mi treba hitno a buduci da sam novi u ovome i "mulac" sto se tice prava odlucio sam zatraziti vasu pomoc. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posrednik85,

osim što je trgovanje nekretninama regulirano Zakonom na koji te je uputio moj prethodnik, tržište nekretnina je u kolapsu zbog krize.Mnoštvo nekretnina ne može se prodati iako su cijene osjetno stagnirale. Mnoge agencije se bore za preživljavanje ili zatvaraju poslovanje. I ti se guraš u taj posao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pridružujem se dečkima u njhovim postovima te ističem slijedeće:

da bi naplatili posao morate biti u skladu sa Zakonom a temeljem navedene djelatnosti i registrirani/evidentirani.

 

Ukoliko to ne učinite nemate pravni osnov a ni legitmitet kod zastupanja kupca ili prodavaoca.

 

 

Dakako ja osobno podržavam činjenicu da vi "Možete" spojiti dvije osobe u pogledu pravnog posla na okolnosti kupoprodaje nekretnine, ali kako ćete se njima objasniti kad vas recimo traže račun za vaše usluge ili "Poslovnu adresu" je vaša stvar, što pak dovodi do utvrđenog zaključka u prijašnjim postovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem svima na trudu.

Odgovor bovu; Upravo zato i trazim ugovor kojim bih taj posao i regulirao te izbjegao moguce komplikacije.

Odgovor felixxu; Jasno mi je da je doslo do pada cijena nekretnina i da je kriza doslovno pomela trziste ali ja vec imam nekoliko klijenata koji bi nekretnine prodali a tri moja osobna prijatelja zele kupiti stanove ili kuce. Da nemam bas nikoga ne bih u to niti pokuso ulaziti. "Mulac" sam samo za pravna pitanja, ne i za ona ekonomske prirode. :namiguje:

Odgovor dionicaru; Zahvlajujem na linku, puno je pomogao.

Odgovor Omerta_manu; Zahvaljujem i tebi na pojasnjenju.

 

Jos jednom zahvaljujem svima na odgovorima, puno ste mi pomogli. :palac::bananko::cager:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posrednik85 je napisao:

 

Odgovor felixxu; Jasno mi je da je doslo do pada cijena nekretnina i da je kriza doslovno pomela trziste ali ja vec imam nekoliko klijenata koji bi nekretnine prodali a tri moja osobna prijatelja zele kupiti stanove ili kuce. Da nemam bas nikoga ne bih u to niti pokuso ulaziti. "Mulac" sam samo za pravna pitanja, ne i za ona ekonomske prirode.

 

Htio sam naglasiti rizik 'ilegalnog' djelovanja u tim uvjetima. To je kao da čoporu izgladnjelih vukova pokušaš oteti plijen - satrt će te prijavama i tužbama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija