Jump to content

stipendije za srednjoškolce


pop84

Preporučene objave

Slažem se s tobom grabik,ali postoji još jedna nepoznanica da je tako nazovem,a to je prosjek ocjena,odnosno uspjeh u školi.Po našim lijepim običajima može se dogoditi da mnogi koji su zaslužili stipendiju istu ne dobiju i kako to provjeriti,jer je taj odjel za stipendije čisti stroj koji samo izbaci podatke i baš ih briga.Odobreno je toliko i toliko novca,dodjeljuje se toliko i toliko stipendija i gotovo,a nezadovoljnici se mogu žaliti npr.upravi vodovoda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ministar MOBMS Tomislav Ivić je danas izjavio da će stipendije dobiti 10257 djece hrvatskih branitelja.

Iz ovog se može zaključiti da je sam postupak rješavanja zahtjeva riješen i vjerovatno će uslijediti (pitanje za koliko )slanje ugovora na potpisivanje svim roditeljima odnosno zakonskim zastupnicima djece kojima je pozitivno riješen zahtjev za stipendijom.

Na stranicama ministarstva još nije za sada objavljen spisak djece koji će imati pravo na stipendiju.

Nadam se da će sve ovo biti riješeno u što kraćem vremenu jer već je prvi mjesec ,dok se sva procedura obavi koja slijedi proteći će još dosta vremena.

Novce za stipendije imaju na računu i trebali bi to što prije riješiti, nema velikog smisla davati stipendiju na kraju školske godine.Novac je potreban roditeljima i djeci sada.

Ne bi bilo loše zvati ministarstvo i informirati se direktno kada će to realizirati.

Možda ima netko broj Fonda za stipendiranje,ako ima neka ga stavi ovdje da ih malo požurimo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretprošle godine klinci mi nisu dobili stipendiju jer sam zaribo jednu stvar,pa me frka da tako ne prođem i ove godine.U tekstu natječaja piše između ostalog da učenik ili student nije korisnik stipendije po drugoj osnovi,a meni je to mutno.Da li to znači da na obrascu A i B samo zaokružimo da nije korisnik stipendije ili ima neki novi obrazac ili nešto slično jer zbog te sitne greškice ne bi htio da mi klinci ostanu bez stipendije.Kod njih nema pardona ni ispravaka,jer isključe telefon pa se snalazi kako znaš,a ja bi to pokušao dok nije objavljeno,ako sam pogriješio.Molim nekog tko zna da mi odgovori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav...ovim putem bi se JAVNO ZAHVALIO branku5 (na p.p) i rodi91 na sms-u, u svezi informacije da je izašao popis za srednjoškolce i studente...nadam se da je i drugim HB ta info.dobro došla...

 

...ujedno bi zamolio da napišete koji je daljnji postupak,ako je djete na popisu,jer 1.puta se nalazimo u ovoj situaciji(kći polazi 1.r.SS)...unaprijed zahvalan...

 

btw.

drago mi je da smo složni kao nekad...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo koliko se ja sjećam ,a djeca(2) imala stipendije pretprošle godine,prošle me sj..xxxx,sad opet dobili.

Postupak je takav da ti doma pošalju ugovore za stipendije,ti to potpišeš(dal treba ovjera kod javnog bilježnika to se ne sjećam) i vratiš nazad u mimistarstvo.

Nakon toga oni otvore poseban račun u HPB, i dobiješ doma karticu tekućeg računa na koji se to uplaćuje.

 

Kad čuješ da je lova sjela odeš i digneš,ili možeš npr kao ja putem internet bankarstva vidjeti kad je lova stigla i samo prebaciti putem neta na njihove cool račune koje sam im otvorio svakom posebno u ZABI i oni dižu sami kad hoće tj koliko im treba jer ja ne to ne diram.

Na taj način oni se uče radu s karticama i raspolaganju novcem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala diksi na odgovoru....usput ovaj link od rode91 je "mrtav"!

 

Odite na stranicu ministarstva branitelja.U njihovu tražilicu ukucajte OBAVIJESTI - Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata - Odobrene stipendije - srednje škole ili fakulteti-i eto popisa....sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija