Jump to content

molim, molim, molim pomoć


niksa00

Preporučene objave

molim pomoć ili savjet

sa skoro bivsom suprugom ne zivim zajedno oko 3 god, tek je ove godine pokrenut proces za razvod braka koji jos nije okoncan jer cekamo poziv centra za soc skrb, cijelo vrijeme sam uplaćivao oko 3000 kn za dijete koje sad ima 5 god. razvod je trebao biti sporazuman i ona je pristala na iznos od 2500 kn a ja sam pristao samo da ta farsa vise zavrsi.

nisam uplatio novac za prosli mjesec i ona sad ne dozvoljava da vidim dijete. pitanje je dali to moze raditi jer jos nismo razvedeni i dali mogu traziti da alimentacija bude manja, placa mi je oko 9000 kn i ona to zna ali imam oko 4000 kn kredita, novu vezu i ocekujem novo dijete u toj vezi, dali to igra ikakvu ulogu na sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, ne bi vam smjela braniti da provodite vrijeme s djetetom. Točnije: ne bi smjela DJETETU braniti da ono provodi vrijeme s vama, jer kako je to pravo djeteta- zabrana ide prema njemu.

Napišite dopis CZSSu, upravo ovakvog sadržaja (kad je prestala postojati bračna zajednica, kojom ste dinamikom dogovorno provodili vrijeme s djetetom, da ste uredno plaćali uzdržavanje prema dogovoru sa budućom bivšom ženom i koliki je taj iznos, što se zbilo sada) i zatražite da interveniraju prema majci djeteta. Odluka suda koja će tek uslijediti nije dozvola da vas dijete viđa a inače ne bi smjelo, već štiti njegova prava na susrete i druženja s vama, u protivnom je osoba koja to brani kazneno odgovorna. CZSS bi je nakon vašeg zahtjeva za intervencijom morao pozvati i objasniti da zabrane nisu nešto čime se smije služiti sada, a nakon odluke suda i pogotovo.

 

Usput, CZSS ima zakonski rok za dovršetak posredovanja 3 mjeseca, podsjetite ih i na to...

 

Imate povećane mogućosti u odnosu na prosječnu plaću isplaćenu u pravnih osoba protekle godine (prema kojoj se ođređuje minimalni iznos i kao takav objavljuje) otprilike dvostruku stoga nije za očekivati da će uzdržavaje biti određeno baš na granici minimalnog iznosa. Vaše informacije radi, plaćali ste do sada minimalni iznos određen za uzrast do 7g otprilike x3.

Da, nova obaveza uzdržavanja će biti jedan od čimbenika vaših ukupnih mogućnosti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako ćete sudu dostaviti svoju PK karticu, odnosno onu karticu koju ste bili dužni dostaviti poslodavcu kad ste počeli raditi i koja je kod njega, a na kojoj piše koliko uzdržavanih članova obitelji imate. I dostavit ćete i liječničku potvrdu o tome da očekujete još jednog uzdržavanog člana od... Ako na PK kartici još nemate novog uzdržavanog člana, a u stvarnosti ga imate, idite u poreznu upravu i to tamo sredite.

Doprinos za uzdržavanje djeteta i pravo na održavanje odnosa s drugim roditeljem su djetetova prava i nisu uzajamno isključiva. Platite taj neplaćeni doprinos i prijavite Centru (u pisanom obliku na urudžbeni) kršenje djetetovog prava i onda ih uporno i pristojno pitajte što je s vašim dopisom. Kako stvari uobičajeno stoje, trebat ćete puno truda i strpljenja da se pokrenu. Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija