Jump to content

Nesuglasica sa policajcem-prolazak kroz crveno


Limun2911

Preporučene objave

Molim Vas za jedno objašnjenje.

Danas me je zaustavio policajac u autu pod rotacijskim svjetlom, optužujući me da sam prošao kroz crveno te da se nisam odmah zaustavio nakon što je on upalio rotacijska svjetla. Kako sam mislio da me želi preteći, nisam se zaustavljao, već sam smanjio brzinu i čekao da me prijeđe. Presjekao mi je put i kao šerif istrčao iz auta vičući na mene nasred ceste. Budući da u autu sam bio sa dvoje malodobne djece, koje su se jako ustrašile, taj me postupak jako povrijedio, s time da napominjem da sigurno nisam prošao kroz crveno, što može posvjedočiti moja supruga, pa čak i moja djeca su rekla da su vidjela da sam prošao kroz zeleno. Riječ je o izrazito opasnom križanju gdje se vrlo često događaju nesreće i jako pazim kako tako ući u to raskršće, pogotovo što sam bio sa svojom djecom.

 

Da skratim, došlo je do žučne rasprave sa policajcem, gdje je palo puno ružnih riječi i s moje i njegove strane. Tražio sam ga broj njegove značke (nije ju dao), jer sam mu rekao da može pisati kaznu kakvu želi, jer ću u tom slučaju svakako pisati žalbu i primjedbu na njegov rad. Vratio mi je papire od auta i nije mi dao nikakav papir niti zapisnik o prekršaju. Uopće na kraju ne znam hoće li policajac napisati prekršajnu prijavu i da li je može napisati bez da vidim ikakav papir ili zapisnik?

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to što nisi dobio zapisnik nemora ništa značiti .

može napisati prijavu u službenim prostorijama s dodatkom po svojoj želji i samo pošalju prekršajni nalog ili prijavu za suca za prekršaje.(policiji se vjeruje ako nemaš svjedoke)

upiši sve bitne činjenice.

mjesto,vrijeme,svjedoke(ako ih ima)i druge podatke koje možeš zaboraviti (odbijanje davanja broja značke itd.)

 

možda nebi bilo loše napisati i poslati prigovor zbog neprimjerenog postupanje policajaca u Ministarstvi i za unutarnju kontrolu.

a možda i odustanu od prijave ?

rizik

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram priznati da razmisljam o prijavi, jer su mi djeca cijeli dan u nekom strahu od policije te cu ici u zatvor. Djeca su mi mala i njima je to bio prvi izravan susret sa policijom i umjesto da nam se obratila neka kulturna osoba ili da sam ja napravio prekrsaj za koji moram odgovarati ne bih se bunio. Rekao je dernjavom, da je neki Audi prije mene prosao kroz crveno i da sam ja iza njega prosao, sto je suludo. Audija nije htio ganjati, vec je zapeo na mene, gdje su uz suprugu bila djeca koja su zaista pod velikim dojmom danasnje nezgode. Pitam se sto bi bilo da sam i ja imao neku pilu od auta? Ima li se policajac pravo tako ponasati, nije li njegova duznost biti civiliziran? Na vlastitoj kozi sam osjetio kako policajci rade harac postenim i normalnim vozacima, a idioti koji rade na stotine prekrsaja ostaju nekaznjeni.

 

On se prijetio da ce me privesti u policijsku postaju zbog vrijedjanja policajca, bjezanja dok je on upalio rotirku, prolaska kroz crveno, divljanja po ulici, nevezanja i slicno, sto kategoricki odbijam priznati. A ja vozio manje od 50km/h.

Uostalom, ja sam dao zmigavac prakticki odmah, mislici da me ovaj zeli preci, a ne zaustaviti. U svojih 20 godina vozackog staza imam svega 2 prebrze voznje (zadnja 1997)i zaista pazim dok vozim.

Ako ga ja zatrazim mora li mi dati svoje podatke (broj znacke i ostalo). Kojem odjelu u MUP-u se pisu prijave za ovakve slucajeve? Moze li mi supruga biti svjedok?

 

Thx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Potrebno je u najmanju ruku što prije napisati prigovor(sa svim važnim informacijama) načelniku policije bez obzira dali će policajac napisati kaznu ili ne jer to ionako nećete znati dok ne stigne poštom.

Tako ćete imati crno na bijelo da ste se unaprijed žalili a ne da ispadne da se izmotavate.

Osim toga što ćete izbječi eventualne komplikacije taj policajac sigurno više neće izigravati šerifa.

Ja kada osjetim da policija zlorabi položaj i još mi na kraju neda da zapišem broj značke (a rečeno mi je da ću to moći nakon što oni obave svoj posao)učinim slijedeće.

1. Ako oba policajca nedaju značku ja ljepo zapišem broj tablice na vozilu.

2. Zovem 92 i obavjestim njihove kolege o tome šta se desilo(ti pozivi se snimaju).

3. Napišem pismeni prigovor načelniku policije i predam ga slijedečeg radnog dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto, dobio sam kaznu na kućnu adresu. Napisao je prolazak kroz crveno i nevezanje pojasom. Ukupno 2500 kn. Žaliti se moram jer sigurno nisam prošao kroz crveno i bio sam vezan, jer imam auto koji pišti ko blesav ako nisi vezan. Trebam li tražiti suočenje sa navedenim policajcem?

 

E sad imam jedno pitanje: da li u žalbi pišem i prijavu protiv rada policije ili to pišem posebno (primjerice načelniku policijske postaje).

 

 

Odgovor na prethodni post: događaj se dogodio u Dubravi.

 

Hvala za svaku pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih se žalio na obe strane jer što više to bolje.

Samo koliko je vremena prošlo od tog događaja jer te stvari treba rješavat dok su svježe. Ne čekati zadnji dan nego odmah složiti žalbu. A u žalbi etaljno opisati ponašanje policajca(nekulturno i brutalno ponašanje, bez rotirke,ugrožavanje sigurnosti na cesti ako ga je bilo).

Eto, nadam se da će sve proči dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Opet ja.

 

Zalio sam se na prolazak kroz crveno i rad policajca i dobio vec poziv na sud. Znaci u roku nepunih 3 mjeseca se stvar rjesava.

 

Medjutim, u medjuvremenu sam dobio kuci uplatnicu da sam se parkirao na invalidsko mjestu pred jednim trgovackim centrom u vrijeme kada sigurno nisam bio tamo (uostalom nikad niti ne idem tamo), medjutim s krivom registarskom oznakom automobila. Fulana je jedna brojka. Sad mi je to malo paranoicno i malo se cudno poklopila moja zalba na rad policajca i ta kazna koju sigurno nisam napravio. I tu sam takodjer napravio prigovor.

 

Imam jedno pitanje na sve ovo: ima li smisla sumnjati da mi je i ovo policajac natocio ili jednostavno nemam srece? Jer kakav je taj policajac ne bi se cudio...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani gospodine Petpetica,

 

Ako ste uopce citali moje prijasnje upite mogli ste uvidjeti da u zadnjih 10 godina koliko vozim automobil NISAM kaznjen niti za jedan prekrsaj. Zadnju kaznu sam dobio 2000. godine i to sam uredno podmirio, jer sam bio svjestan da sam pogrijesio. I jos nesto, nikad u zivotu nisam parkirao na mjesto za invalide.

 

Imam 2 djece (i dosta godina) i vjerujte nisam od nikakvih incidentnih vozaca kakvi se javljaju vrlo cesto na ovaj forum trazeci da im netko smisli nacin da se izvuku od kazne za prebrzu voznju, prelazak preko crvenog ili voznju u alkoholiranom stanju.

 

Buduci nisam pravnik, jednostavno sam na ovom mjestu potrazio neki savjet, jer sam bio zrtva reketa od bahatog policajca koji je trazio nacin da od mene izvuce novce. Vjerujte, ipak ima na ovom forumu ljudi koji su s dobrom vjerom ovjde, samo u potrazi za dobrim savjetom. Ako ga mozete i zelite pruziti, veliko hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija