Jump to content

mogućnost tužbe za klevetanje na forumu


trinitty

Preporučene objave

trinitty je napisao:

Zanima me , kao vlasnika firme koju je stanovita osoba pod skrivenim identitetom putem foruma više puta oklevetala firmu , s namjerom da joj se javno uništi ugled , bez osnovane činjenice , zanima me da li se može tražiti brisanje takvih postova i može li se podignuti tužba za nanijetu štetu ugleda.

 

Forum je mjesto gdje ljudi izražavaju svoja mišljenja i stavove, te iskustva o određenim poslodavcima i ostalim pravnim pitanjima.

Naraavno da ne dođe do vrijeđanja,spamanja te ponavaljanja jedne te iste teme i davanje postova u za to nepredviđenim mjestima brinu moderatori (kliknete na impressum na dnu stranice, te možete poslati PM moderatoru koji je zadužen za određenu sekciju foruma)

 

Svatko može podići tužbu pred tijelima RH ukoliko smatra da su njegova ustavna i druga prava povrijeđena, te tražiti da se obave i određene radnje u smislu osiguranja dokaza i sl. te samim tim možete tražiti putem suda da se dostavi IP osobe koja vas je navodno oklevetala (IP je kao registarski broj da ne duljim)

 

I naravno ovo nije običan forum.........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija