Jump to content

molim savjet - riješenje stambenog pitanja..


radoznalko

Preporučene objave

bog ljudi..

50% sam hrvi..nemam još riješeno stambeno pitanje te sam na listi za čekanje, zahtjev za stan sam podnosio kao samac prije nekih 10-15 god, no prošle godine sam se oženio te sam i dobio dijete prije 3 mjeseca..sadašnja žena na kredit je uzela mali stan od 42 kvadrata prije godinu ipo-dvije

e sad..zanima me da li imam još uvijek pravo na stan pošto je žena uzela taj stan na kredit od 25 godina ili se to računa da sada imam riješeno stambeno pitanje ?, te ako imam pravo na stan da li me pripada veća kvadratura nego kada sam bio samac i podnosio taj zahtjev s obzirom da sada imam tročlanu obitelj..

eto ako tko se razumije u ovu problematiku molim da mi odgovori jer neznam što mi je raditi a 42 kvadrata definitivno nije riješenje za moju obitelj..kakva su mi prava uopće i koje su mogućnosti ili više uopće nemam prava na dodjelu stana ??

hvala unaprijed..pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tročlana obitelj ima pravo na 60m2.

da bi ostvario veči stan svom zahtjevu za stambeno rješavanje u državnu upravu,Odjel za branitelje dostaviti vjenčani list i rodni list djeteta.dobiješ i više bodova a time se pomičeš ka vrhu popisa.

po zakonu pošto nemaš odgovarajuči stan(ubraja se i imovina obitelj,supruga djeca..) imaš pravo na stambeno zbrinjavanje.

ali najverojatnije je da će u Ministarstvu tumačiti da imaš rješeno stambeno pitanje i da ostvaruješ kredit za razliku kvadrature a to je 700 Eura/m2 (60-42=18m2x700=12.000,00Eura).

kamate 2-3%/g i nevračaš 50% iznosa kredita.

 

otvori PM

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija