Jump to content

ne odbacivanju tužbe protiv Srbije!


gardist

Preporučene objave

Vidim da se još nitko nije sjetio pokrenuti ovu temu pa evo da je ja pokrenem, iako je ovo forum za pomoć braniteljima a ne za neke pamflete. Ali pošto se radi o najvažnijoj temi u zadnje vrijeme a koja se tiče baš nas koji smo krvarili zbog tih agresora sa istoka, bilo da smo bili u HVO-u ili u HV-u , mislim da se i o njoj treba nešto reći. Naravno da sam apriori i apsolutno protiv našeg odustajanja od tužbe, a koja nam se polako već najavljuje od novoizabranog predsjednika i ministra pravosuđa, i tražim vaše mišljenje i potporu mom naslovu. Tolike žrtve i patnje, poginuli i ranjeni, šteta i materijalna i nematerijalna daju nam za pravo da ne dozvolimo da se takvo što dogodi. Predlažem čak i referendum ako ga ima tko organizirati i provesti. Pozdrav svim Hrvatskim braniteljima!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko nije niti spomenuo povlačenje tužbe 'samo tako'!

 

Za povlačenje tužbe Srbija prije svega treba ispuniti većinu onoga što se u tužbi spominje, osuditi počinjene zločine i kazniti zločince, ispričati se i platiti bar simboličnu odštetu, itd...

Ako sve to ispuni, ne vidim razlog da se tužba ne povuče.

Srbija je tim putem krenula, a najavljena mogućnost povlačenja tužbe može samo biti motivacija da nastavi tim putem.

 

Ti bi radije slao svoju djecu u rat 'iz principa'?

Dosta smo mi ratovali, ja radije više ne bi, ako nije nužno...

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Josipović mi djeluje pametno,kuži se čovjek u međunarodno pravo,a izgleda poštenjačina te se oko toga ne treba puno brinuti.Jest da srbija ima neku vrstu kolektivne šizofrenije,ali bit će što bude.Ja sam HRVI na osnovi stradavanja,bratu mi je granata odbila nogu,a ne bi želio da mi se to sutra i sinu dogodi,ako me razumijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Felixx i branko5...

Koliko sam ja pročitao njihove izjave, oni bi tražili samo ispriku, a ne i plaćanje, makar i minimalne odštete, a pročitao sam na desetak portala iste izjave, dakle ni jedan ni drugi nisu ni spomenuli, osim ostalog, plaćanje ratne odštete. Što se tiče ponovnog ratovanja ja ga nisam spominjao, a što se tiče mog iskustva, ja sam ranjen i 100% invalid, a brat mi je poginuo kao pripadnik HVO-a, također od srbočetničke vojske. Dakle, ponovni rat ne prizivam, ali tražim da se ne odustaje od tužbe i smatram da sam u pravu. Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@gardist

 

Stara je izreka-politika je umijeće mogućeg.

 

Realno, Srbija ni približno ne može nadoknaditi materijalne ratne štete, o ljudskoj patnji da i ne govorimo.

Nametanje velikih reparacija , kada bi i bilo moguće, bilo bi izvor revanšizma u Srbiji.

 

Dugotrajno zahladnjeli odnosi štetili bi gospodarstvu obje države, dakle i Hrvatskoj.

Za ilustraciju, ovo natezanje sa Slovenijom vjerojatno je i samoj Sloveniji nanijelo kudikamo više štete nego koristi (negativan image slovenskih proizvoda, gubitak tradicionalnog tržišta).

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo !!!

 

Tko je ta osoba koja će povući tužbu upučenu prema Srbiji!!!

 

Čime pravno i moralno(nemoguće jer tužbu može povuči samo vlada RH) objasniti taj čin???

 

Ako znamo:::::::!!!!!!

 

 

Koliko je još osoba iz Domovinskog rata sudbina nepoznata u Hrvatskoj, na razini Vukovarsko-srijemske županije i Vukovara?

 

- Još tragamo za 1.042 osobe nestale 1991., od toga u Vukovarsko-srijemskoj županiji 463 te iz samog Vukovara oko 360 osoba. U razdoblju 1995. – 1998. Republika Hrvatska u svojoj evidenciji ima 823 nestale osobe, to je iz vremena Oluje. Tražimo pronalazak svih nestalih s jasnim naglaskom da je 1991. bila prije 1995.

 

Mala ali ne i neznačajna napomena ratni zločin je u ingerenciji i domeni zločina koji nemaju zastaru niti formalnu niti zakonsku,niti apsolutnu, niti po sili zakona...jednostavn nema zastare...niti međunarodno pravo...ženevska konvencija...sudovi diljm zemalja..

 

A tek ratna odšteta...to je nešto o čemu bi se dalo raspravljati, i neke susjede bi nam moglo dovesti do dubokog deficita da ne kažem bankrota....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plemeniti je napisao:

 

Koliko je još osoba iz Domovinskog rata sudbina nepoznata u Hrvatskoj, na razini Vukovarsko-srijemske županije i Vukovara?

 

Mala ali ne i neznačajna napomena ratni zločin je u ingerenciji i domeni zločina koji nemaju zastaru

....

 

Progon ratnih zločinaca nije u direktnoj vezi sa tužbom protiv Srbije. Srbija to mora učiniti neovisno o tužbi.

 

O sudbini većine nestalih bi više od Srbije mogli svjedočiti neki od bivših komšija koji sada sa hrvatskim dokumentima mirno žive u RH.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Progon ratnih zločinaca nije u direktnoj vezi sa tužbom protiv Srbije. Srbija to mora učiniti neovisno o tužbi.

 

Neznam koliko ste i ako, upoznati sa sadržajem i kontekstom tužbe RH,ali vidim da niste baš mnogo...jer je jedno od mnogih, i veoma važnih temeljnih poglavlja i načela u tužbi sroćenoj, pravno i po propisu RH i Međunarodnog kaznenog prava, a temelji se na počinjenju ratnih zloćina(štete,genocida..itd..) na tlu bivših republika nakon raspada federacije ukljućen i progon ratnih zločina za koje napominjem nema zastare....niti obustave progona...

 

Jednostavno!! Za takve zloćine se mora odgovarati!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nesmije biti povlačenja tužbe , i neznam tko bi se usudio kao domoljub ,netko tko zaista voli svoju zemlju i svoj narod, da kaže: "ma nema veze što je bilo ,bilo je davno ,nemorate vi srbi da nam platite to što ste nam pobili ljude i zapalili i porušili zemlju,sad smo mi prijatelji i sve je u redu, OK." Pozdrav borcima gdje god bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izjava ministra Šimonovića na Hrvatskom radiju u vezi ove teme:

 

"Bitni su ciljevi koje smo htjeli postići tom tužbom: da se Srbija jasno odredi u odnosu na zločine počinjene na tlu Hrvatske, kažnjavanje svih koji su počinili ratne zločine, povrat kulturnog blaga, istina o nestalima i odšteta za žrtve", rekao je ministar ocijenivši da je tužba po tim pitanjima već polučila određene rezultate te je doprinijela da se dio naših zahtjeva ostvari.

Pitanje jest je li to dovoljno da Hrvatska izađe iz tužbe - ja mislim da još ima mjesta za napredak i da se treba još dosta toga učiniti, odnosno da bi bilo dobro da Srbija napravi daljne korake, pa bi se tek onda moglo govoriti o izvansudskom rješenju", rekao je.

"Međutim, stalni pokušaj nametanja ravnoteže ipak prikriva činjenicu da se rat vodio na tlu Hrvatske i, premda je bilo žrtava i s jedne i s druge strane, ne vodi se računa o omjeru žrtava i pravom kontekstu u kojem su one pale", rekao je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa molim vas, kako odbaciti tu tužbu, kad Srbi neće da vrate ni otete crpke INE, mnogobrojne prostore Borova, Kraša, bivše Jugoplastike, neće da vrate dug ljudima (depozite) u Beobanci i drugim bankama, kad nisu vratili skoro ništa osim par opljačkanih slika i par konja iz ergele lipicanera. Kakva isprika, kakvi bakrači, iako ni ispriku neće da nam daju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija