Jump to content

Nasljedstvo u inozemstvu


cro-uk

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

Moje pitanje je vezano uz nasljedstvo u inozemstvu točnije u Engleskoj.

 

U Londonu mi je preminula teta koja je tamo živjela više od 50 godina. Bila je udana (muž joj je i dalje živ) i nije imala djecu. Sestra (moja mama) je preminula prije par godina tako da sam ja prvi živi rod.

 

Nisam siguran da li je teta za svog života napravila oporuku (bila je u vlasnica nekoliko nekretnina).

 

Da li itko zna kod koga mogu tražiti pravnu pomoć, kako mogu tražiti nužni dio ukoliko me izostavila u oporuci i da li se itko razumije u nasljedno pravo u Engleskoj?

 

Unaprijed zahvaljujem na savjetu,

 

pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Za početak savjetujte se u našem Ministarstvu vanjskih poslova koje korake trebate poduzeti , kod svakog javnog bilježnika moći ćete dobiti informacioju da li u pogledu nasljeđivanja postoji dvostrani ugovor između RH i te druge zemlje.

 

U nekim zemljama čak i kad postoje djeca imovinu nasljeđuje jedino bračni drug .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prošle godine umro je daljnji rođak u Kanadi,Ontario koji mi je ostavio 20.000 kan.dolara. Nasljednika je ukupno 7, svaki sa drugačijom naslijeđenom svotom. Dvojica nasljednika bili su provoditelji oporuke, koji je postupak izgleda nedavno i okončan jer su mi poštom dostavili dokument koji definira ponovno koliko smo svaki od nas naslijedili (isti iznos 20.000 dolara) kao i da je nakon podmirenja svih troškova ostao dodatni iznos koji, kad se podijeli na 7 jednakih dijelova, iznosi 6.000 dolara svakom (to je također bila želja pokojnika). Uz taj dokument provoditelji su mi poslali i neku izjavu naslova „Interim Release to Estate Trustee of Legacy or Share of Estate“ gdje zajedno s mojim imenom stoji iznos od 15.000 dolara. Nije mi jasno zašto samo 15.000 obzirom nasljeđujem 20.000 te dodatnih 6.000 – da li je to umanjenje rezultat oporezivanja i da li mu ja kao državljanin RH podliježem?

 

Na dokumentu koji definira tko koliko dobiva nakon podmirenja troškova (po 6.000) uz moj iznos stoji napomena „to be distributed at a later date once tax implication have been resolved“. Molim Vas pomoć, da li, potpisom izjave na 15.000 dolara mogu doći u situaciju da mi se više ne isplati dodatnih 6.000 kao i da li je 15.000 pravi iznos (obzirom na veći iznos nasljedstva).

 

Unaprijed hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija