marek_bla objavljeno: 25. siječanj 2010. objavljeno: 25. siječanj 2010. Poštovani! Dobio sam obavijest o prometnom prekršaju u kojem traže podatke tko je upravljao vozilom. Samo piše da sam napravio prometni prekršaj kažnjiv po čl. 53. st.5 Zakon o sigurnosti istog Zakona. (Dakle 1.000,00 kuna jer sam se kretao vozilom u naselju 20 do 30 km na sat većom od dopuštene.) E sad. Auto je registriran na suprugu, a vozilom sam upravljao ja. Ideja je da damo podatke od supruge i probamo se pozvati na isti Zakon Članak 294.koji citiram: "Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora utvrdi da je počinjen prekršaj za koji je propisana samo novčana kazna u utvrđenom iznosu do 1.000,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvano ometanje ili ugrožavanje drugih sudionika u prometu, odnosno ako je prekršaj osobito lake naravi a počinitelj nije prije činio slične prekršaje može umjesto novčane kazne sudioniku u prometu izreći mjeru usmenog ili pisanog upozorenja." Nisam samo siguran da li to mogu jer pretpostavljam da imaju moju sliku u PU pa zato traže podatke jer vide da je na slici muško, a vozilo je registrirano na žensku osobu i dal možemo tražiti mjeru usmenog upozorenja jer nisam siguran da li se dobivaju bodovi?! Supruga inače nije kažnjavana unazad 12 mjeseci i nema kaznene bodove. Svaka pomoć dobrodošla. Citiraj
KronicnaStranka odgovoreno: 26. siječanj 2010. odgovoreno: 26. siječanj 2010. Ne očekujete valjda da Vam na pravnom forumu netko otvoreno savjetuje: "da, samo vi lažite, to je OK"!? Citiraj
petpetica odgovoreno: 27. siječanj 2010. odgovoreno: 27. siječanj 2010. Upozorenje može dati samo policajac na terenu, ne nikakvim dopisima. Na fotografijama se obično vidi lice vozača. Citiraj
azrielzg odgovoreno: 27. siječanj 2010. odgovoreno: 27. siječanj 2010. Moj bratić se jednom izvukao na sljedeći način: vozio je auto registriran na oca, oca su tražili da dostavi podatke vezane uz osobu koja je vozila. Pošto je stric prijevoznik, imao je dokaz da je u navedeno vrijeme bio na službenom putu (radni nalog)i da nije upravljao osobnim vozilom, a sudu je izjavio da je vozilom upravljao član uže obitelji protiv kojeg nije dužan svjedočiti na sudu. I sud je odbacio zahtjev policije. E sad,može li se to i danas primjeniti ne znam, to je bilo prije nekih 5 godina. Citiraj
Plemeniti odgovoreno: 5. veljača 2010. odgovoreno: 5. veljača 2010. Na fotografijama se obično vidi lice vozača. Fotografija nije dokaz na sudu....a i teško se išta razabire na takvim fotografijama...vjetrobransko staklo...odbljesak sunca..kiša..magla i još ste u pokretu.... Citiraj
marek_bla odgovoreno: 14. veljača 2010. Autor odgovoreno: 14. veljača 2010. pa sad se kao jako dobro vidi lice vozača i ne ide ta spika da nije jasna fotografija. AL hvala na savjetu tebi i ostalima. Dao sam svoje ime i prezime i čekam rješenje, pa ću vidjet da li mogu napisat kakvu žalbu. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.