Jump to content

Životno osiguranje-HIV


anonimno

Preporučene objave

Prije mjesec dana sam napravio životno osiguranje u Grawe

hrvatska d.d. Prije 3 dana (15.01.2006) sam dobio dopis da nemam osiguravajućeg pokrića po navedenoj polici dok im ne dostavim RTG pluća, EKG traku i HIV test ne stariji od 8 dana. Jako sam revoltiran tim njihovim zahtjevom, te mi je odmah palo na pamet da podnesem tužbu protiv njih. Prije nego što povučem neki ishitreni potez, molim vas za vaše mišljenje oko ovoga događaja i da li bi tužba imala ikakvog smisla, te naravno kakva bi to tužba bila ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ovdje tužba ne bi imala nikakvog smisla jer se radi o dobrovoljnom osiguranju na koje Vas nitko ne prisiljava, a imate na tržištu fala bogu više osiguravatelja koji vjerojatno neće tražiti takve vrste provjera. A i ako će tražiti, to je po meni njihovo pravo. Vidi uvjete osiguranja po polici životnog osiguranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ne bih se ja bas kladio u to da osiguranika se može tako vozati i tražiti koje kakve preglede i tjerati ga u troškove samo što se to njima svidjelo. Što to znači da sutra mogu tražiti i rektumskopiju, rengen, slikanje pluća itd. To mi je bez veze. Veliki osiguravatelji love u mutnom. Žele uplašiti male ljude da odustanu kada dođu do faze da kućama prijeti velika opasnost od naknade usljed nesreće, a ovaj uredno plaća npr.10 godina. Trebate dobro pročitati ugovor i vidjeti dali postoji stavka vezana za kojekakve preglede. Ako ne postoji.. ? Oderi.!!! U potpunosti vas razumijem. Mislim da ima prostora za tužbu.

Odvjetnik.č

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko ja poznam osiguravatelje oni rade na sljedećem principu.

 

umjeto da oni tebi daju ponudu, oni ti daju svoj formular na kojem ti njima daješ ponudu, pa ukoliko je žele prihavatiti daju ti uvjete ili protuponudu koju ti možeš i ne moraš prihvatiti.

 

a troškovi zadravstvnog pregleda bi morali pasti na teret osiguravajućeg društva ako ti u svojoj izjavi o zadrastvenom stanju nisi ništa propustio navesti, zadrastveno stanje se pokaže uredno, a oni odbiju tada zaključiti policu sa tobom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Ovsino o kojoj se osiguranoj svoti radi, osiguratelji imaju pravo zatražiti liječnički pregled. Također, mogu povećati premiju ako se radi o rizičnom zanimanju. Inače, to je sve trebala reći osoba, zastupnik koji Vam je prodao osiguranje. Ako je plaćena premija za osiguranje, postoji i privremena osigurateljna zaštita, upravo za ovakav slučaj.

 

Najbolje je pitati na neovisnom portalu: osiguranje.com.hr

http://www.osiguranje.com.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija