Jump to content

trebam hitan savjet


anonimno

Preporučene objave

Prije par godina u sličnom predmetu. Uspjeli smo nagovoriti dužnike da naknadno potpišu ugovor, ako me pamćenje dobro služi, sa kaluzuom ovršnosti, ovjerili ga, u gruntovnici zabilježena zabrana raspolaganja....i tako mi mislili kako smo jako pametni i da smo ipak zaštitili stranku, kad jedan dan dolazi stranka i kaže stan je prodan.

 

Lijepo dužnici prodali stan, "dogovorili" se s nekim u gruntovnici i stan uredno prepisan na drugu osobu i pored zabrane. Pa sad tuži tu drugu osobu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo uzmite odvjetnika jer je stvar ozbiljna i možete popušiti lovu, a bit će vam potrebna stručna pomoć jer to ne možete sami. Odvjetnik im treba uputiti dopis - opomenu pred tužbu i kaznenu prijavu i neka navede da će ih kazneno prijeviti za kazneno djelo iz čl. 224 st. KZ - prijevaru za koju je zapriječena kazna zatvotvora do 5 god. Ako vi sami uputite dopis oni će to baciti u koš.

Neka ih pozive da dođu određani dan u ured i tada potpišite ugovor koji obavezno solemnizirajte kod javnog bilježnika. U tom slučaju preskačete parnicu i idete direktno na ovrhu.

Ukoliko odbiju potpisati ugovor ili ne dođu (što možete vrlo lako očekivati) neka odvjetnik odmah podnese sutradan parničnu tužbu i kaznenu prijavu državnom odvjetništiu i policiji tako će to ići brže. kad ih pozive policija na razgovor možda se uplaše, no ukoliko su iskusni kriminalci ( i dužni na sve strane ) to im neće značiti ništa.no tada će vam trebati svjedok po mogućnosti da vam nije rod, jer će trebati potvrsditi da im je vaša majka dala novac. Dali je bar napisana potvrda o primitku novca rukom ?

 

Ukoliko potpišu upišite i zabilježbu na nekretninu jer ukoliko su je prodali možda je nisu upisali i novi vlasnik će odustati od kupnje ako vidi zabilježbu jer vas mora isplatiti.

Ukoliko su prodali kuću možete podnjeti tužbu protiv njih i novog vlasnika za poništenje ugovora uz zabilježbu spora u zemljišnim knjigama.

1 % mjesečne kamate inače nije lihvarski ugovor.

Eto toliko pa ako ima daljnih pitanja javite se .....danas baš rasipam okolo svoje znanje !

Stara izreka galasi : UKOLIKO ŽELIŠ IZGUBITI PRIJATELJA POSUDI MU NOVAC !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Sad sam vidio da je to bio prije 8 godina. Zastara je za prijevaru, zastara je za tužbu. Oni su vam vratili kroz kamatu) 72.000 kuna, 6g x 1.000.

Nitko ne daje tako dug rok za kredit (osim banke ). Tvoja mama je ostatak novca zapravo poklonila njima i vjerojatno im dug oprostila za božić (prije dvije godine).

Kršćanski je praštati dugove zar ne ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija