Jump to content

plačanje po opomeni


car51

Preporučene objave

Dobio sam krajem siječnja, opomenu pred ovrhu zbog duga za komunanalnu naknadu i naknade za uređenje voda.

U opomeni piše da sam na dan 31.12.2009.dužan 1.200 kuna i pozivaju me da u roku od 8 dana po prijemu opomene platim navedeno dugovanje.Ako navedeni iznos ne izmirim u navedenom roku oni će postupiti prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu te izvršiti prisilnu naplatu dužnog iznosa.

Po primitku opomene telefonski sam pokušao saznati specifikaciju duga,odnosno pitao za koliko je to godina i jer se razlikuje od moje evidencije duga,no nisam uspio saznati i upućivali su me na nekoliko osoba bez odgovora.

Dug sam ipak platio u roku 8 dana,kao što je pisalo na opomeni,tj 1.200 kn.

Međutim nakon što sam platio,blagajnica mi je rekla da sam dužan još 200 kuna.Rekla je da osoba koja je poslala opomenu,pogrješila.Dakle ne radi se ni o kakvim kamatama,nego jednostavno greška.

Zanima me dali moram platiti još tih 200 kn, s obzirom da imam

tu opomenu sa iznosom i stanjem 31.12.2009.,pečatom i potpisom ovlaštene osobe i koju sam u cjelosti podmirio kako su zahtjevali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Car51,

jesu li Vam dali što napismeno o navodnoj "grešci"? Ako ste uredno podmirili za ono za što su Vas teretili i nisu Vam napismeno "objasnili" grešku, onda ne vidim razlog za plaćanje. Osim toga, trebali ste inzistirati na specifikaciji dugovanja po razdobljima jer možda je nešto otišlo u zastaru. Lukava su ta komunalna poduzeća. Čuvajte si svoju potvrdu o plaćenom dugu koji ste podmirili onako kako su Vam i zaračunali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u mojem kraju nitko ni ne plaća te račune.svi polako odlaze u zastaru.nedavno sam i ja dobila račun za ovu godinu na iznos od oko 300 KN.nema nikakvih zaostalih računa ni prijetnji ovrhom.a tom poduzeću "Hrvatske vode" naj jača je fora to što su počeli slati račune preko posrednika (naše drage Općine)..time nas prisiljavaju na plaćanje,jer ako si dužan Općini uskrate ti sve ...dobro su nas stegnuli lisci...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija