Jump to content

zbog svoje velike ljubavi!


nimora

Preporučene objave

zbog svoje velike ljubavi prema prirodi i živitinjama ,nedavno sam upao u velike neprilike iz kojih ne znam kako se izvući pa vas molim za pomoć.razvojačeni sam branitelj bez posla, s troje djece inezaposlenom ženom.živimo isključivo od socijalne pomoći i dj.doplatka i nemam mogučnost potražiti plaćenu pomoć!

naime, u 09/2009 god.sa svojim prijateljem bio sam u polju kod vrgorca i lovio grdeline(češljugare) za koje tvrde da su strogo zaštičena vrsta te me je ulovila policija i napisala prekršaj po kojem me je (mog prijatelja ne jer sam rekao da me on dovezao)prekr.sud u vrgorcu proglasio krivim za prekr.iz čl.27.zak.o izmj.i dopun.zak.o zaštiti prirode,kažnjivo po čl.58 istog zak. a u svezi sa čl.195.st.2.zakona o zašt.prirode, te zbog prekršaja iz čl.99.st.1.zak.o zašt.prirode u svezi sa čl.29.zak.o izmj.i dop.zak.o zašt.prir.,kažnjivo po čl.58 zak.o izmj.....u svezi sa čl.195.st.2.zozprirode,pa mu se pozivom na citirane zakonske odredbe uz primjenu članka 37 zakona o prekršajima .....te izrekao ..jedin.novč.kaznu od 4900 kn ! ali me oslobodio plačanja sud.troškova zbog loše materij.situacije, i oduzimanje mreža kojima sam lovio...

na tu presudu pravovremeno sam uložio žalbu zbog krivo utvrđenog činjeničnog stanja jer iako sam bio tu gdje jesam nisam imao namjeru loviti tiće niti mi je namjera dokazana,već sam u obrani iznio svoje teško psihičko stanje kao posljedicu dom.rata, i potrebu da se odmaram u prirodi uz cvrkut ptica koje obožavam i inače imam svoje grdeline koje obožavam te ih nisam ni imao namjeru ugroziti..a nisam ni znao da se radi o zaštič.vrsti.....

naveo sam kako mi nije dokazana namjera i kako se čl.zakona na koje se pozivaju ,odnose na pravne osobe i lovce a ja nisam lovac niti sam pokrenuo postupak da bi postao lovac !

međutim, nije prošlo ni 10-etak dana a ja dobijam novu presudu op.suda metković koji je prihvačajući zahtjev oda-a izdao kazneni nalog (-ovaj puta isto dobija i moj prijatelj?-.jer smo to navodno obavili po dogovoru, protivno odredbama čl.64.st.1.toč.4 zakona o lovstvu i ulovili 5 češljugara koristeći pri tome mamce,pa smo počinili kazn.djelo protiv okoliša ,koje je opisano i kažnj.po čl.258.st.1 kz-a pa se osuđujemo na novč.kazne od 5271 kn! ili zatvorom ,ako isto ne platimo?ovaj put mi naplačuju troškove postupka?protiv ove presude imam pravo u roku od 8 dana podnjet prigovor protiv kaznenog naloga!!!!!

ne znam na što da se žalim i uopće ,poznato mi je da se za jedno djelo ne mogu vodit dva odvojena spora ,zato molim pomoć i da me uputite šta mi je radit.imam točno još 2 dana za napisat prigovor pa bi molio za ažurnost...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu se voditi 2 postupka, ali ako je kazneni postupak pravomoćan, onda se prekršajni treba obustaviti.

 

No kazneni očito još nije pravomoćan.

 

Odnesite presudu Općinskog suda u Metkoviću (kazneni nalog) u prekršajni sud u Vrgorcu i zamilite obustavu postupka.

 

Oni će vjerojatno udovoljiti ako je presuda kaznenog suda pravomoćna.

 

Ako i ne bude obustave postupka, po Vašem zahtjevu (ako ne budu znali oni sami da ste kažnjeni u 2 postupka), izvršit će se po pravomoćnosti postupaka uračunavanje, odnosno morat ćete platiti samo skuplju kaznu.

 

Imate opciju da podnesete prigovor protiv kaznenog naloga i u prigovoru navedete svoje teško stanje i sve ostalo, a primjer prigovora imate na našoj stranici s lijeve strane "predlošci".

 

Inače ako su našli iti jednog ubijenog grdelina nema Vam koristi vaditi se da niste bili u lovu. U pravilu se smatra da ste u lovu čak samo ako imate pušku u šumi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija