Jump to content

naplata duga


anonimno

Preporučene objave

Ako su tuzbom ustali prije isteka zastarnog roka, onda vise nema zastare. Bitan je rok do kojeg se podize tuzba, u gradjanskim stvarima nema apsolutne zastare do koje se postupak mora zavrsiti kao kod kaznenih ili prekrsajnih stvari.

 

Prigovor zastare mozete staviti u odgovoru na tuzbu ako je ev. tuzba podignuta nakon isteka zastarnog roka.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da utužuju "regres" po prometnoj nezgodi, budući da je tamo upravo taj iznos "plafon". Zastara je potraživanja po tako nečemu tri godine od dana kojeg je osiguravateljska kuća isplatila štetu. Jedino to preostaje za pogledati u spisu da li je unutar roka i eventualno visina isplata.

 

rubens

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zbog cega oz od vas trazi da vratite novac koji je isplatio ostecenom?

 

jer pored ove 3-godinje zastare o kojoj govori rubens postoji i 5-godisnja, a ona bi bila primjenjiva u slucaju da je stetu uzrokovalo neosigurano vozilo. (doduse u tom slucaju niti regresno potrazivanje nije ograniceno na iznos od cirka 50.000kn, no mozda je doista toliko i isplaceno)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da prema iznosu traže od Vas vjerojatno regres, znači da ste izgubili prava iz osiguranja, jer ste vozili pod utjecajdm alkohola , bez vozačke ili sl.

U takvoj situaciji, obzirom da niste objavili pojedinosti slučaja, možete samo negirati uzročno-posljedičnu vezu alkohola i prometne, ako je alkohol ispod 1.00 gr/kg ili zovite osiguravatelja i nagodite se s njim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija