Jump to content

Kredit-zajednička otplata-ja plaćam cijelu ratu


filozof70

Preporučene objave

1999. godine dižem kredit za kuću 200.000 kn,6% kamata sve OK, otplata na 20 godina, javi mi se brat s pitanjem da li mogu njemu uz te dobre uvjete dignuti nešto kredita i dogovorimo se da dižemo 400.000 kn, svaki dobije po 1/2 i tako ćemo plaćati kredit punih 20 godina.

Sve je donekle bilo OK, plaćao je uvijek sa zakašnjenjem, ali smo nekako to zatvarali,kompenzirali dug i sl. Sada su se odnosi pogoršali, nije platio već 6 mjeseci svoju polovicu.

Situacija je sljedeća: Kredit je na mome imenu svih 400000 kn, ja plaćam cijelu ratu 2700 kn, a usmeni dogovor je bio da mi on refundira 1/2 te rate. Dakle formalno on nije dužan plaćati taj kredit (jedino smo ga stavili ka sudužnika kod banke).

Budući da ne plaća koja su moja prava na ta potraživanja i kako ih ostvariti? Imam samo svjedoke koji će potvrditi da je on dobio 200000 kn, te njegove uplate rata kredita tokom godina-kao dokaz da dug priznaje. Kako ga naterati da samo redovno plaća svoju obvezu ili možda ga naterati da isplati cijelu njegovu preostalu glavnicu - to bi bilo najbolje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko nemate administrativnu zabranu na plaču za iznos mjesečne rate za kredit nemojte platiti nekoliko rata pa če se banka naplatiti od vašeg brata za kojeg ste rekli da je sudužnik po kreditu. Pa če se on več tada zamisliti a možete napraviti i ono što vam je felixx savjetovao. inače obaveze sudužnika su iste kao i dužnikove za kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žao mi je uništiti svoj bonitet prema banci.

Razgovarao sam s odvjetnikom, savjetovao me je da obavezno s bratom napravim akt u kojem kod javnog bilježnika on priznaje taj kredit i obvezuje se plaćati svoj dio. Ako to uspijem postići onda imam čvrsto uporište za daljnje korake, ovrha i slično.

Ukoliko ne bude htio ovo potpisati onda idemo korak dalje prema sudskoj nagodbi, a tek sljedeći korak ka tužbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija