Jump to content

na sudu nemaju pojma di je spis, odvjetnik se ne javlja ?!


anonimno

Preporučene objave

u dva navrata mi na opc. sudu u zg u onoj 'pisarnici' u prizemlju pokazuju neku knjigu di su upisani predmeti i govore kako bi prema toj knjizi moja tuzba trebala biti kod njih - ali nije. odu trazit na police ali nije tamo di bi trebala biti. zadnji puta mi zena za pultom rece da je cak moguce da se izgubila, pokazuje rukama na sve te spise i kao da mi veli- pa nije to tako nemoguce, sto si vi zamisljate.

kod mog predmeta je niz nekakvih precrtanih datuma i jedan vrlo skori neprecrtani.

e sad,

kako mi se odvjednik ne javlja punih tjedan dana- jednostavno ne dize slusalicu i ne odgovrara na sms, iako u uredu njegova tajnica govori da nije na putu nego samo trenutno nije tu- ne mogu doci do informacije sto se dogadja tog datuma.

inace, odvjetnik me nekoliko puta u startu zavlacio sa nejavljanjima, duzio neke bezvezne stvari, tuzbu sam takoreci sam napisao, dokaze sam nabavio, ovo i ono, samo zato da tuzba bude predana za tjedan dana a ne za 4 mjeseca. Ionako je na kraju predana za 2 mjeseca s obzirom na sve ovo sto sam naveo. Vrlo vjerojatno cu mu za koji dan poslati otkazivanje punomoci. od naseg prvog susreta sve sto je sam napravio je predaja tuzbe na sud i slanje uplatnice za placanje sudskih pristojbi. poslije toga ni glasa iako vrijeme prolazi.

tuzba je protiv likova koji imaju stele, mogu potkupiti otprilike svakoga od sitnih i polukrupnih bjednika, itd. pa mi sve ovo pocinje izgledati kao utemeljena paranoja.

za otkazivanje njemu je lako, ali kako da uspijesno rijesim pogled u svoj spis jer mi se ne da svaki dan dolaziti na sud i slusati- trebala je biti tu, ali nije, dodjite za koji dan,

pogotovo zato jer se blizi taj datum u knjizi koju mi pokazuju ?

da odem tamo i jednostavno se ne micem dok ju ne pronadju, ipak to nije djecji vrtic nego nekakav sud ?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

molim Vas nemojte se zivcirati, vjezbenik sam vec pune dvije godine s polozenim pravosudnim tako da znam o cemu pricam- cestom izmjenom radnika u pisarnicama na sudu kao i volontera koje tamo imaju desava se da se spis uvjetno receno zagubi-iako se isto ne bi smjelo desavati- meni se desilo da su nakon sest mjeseci spis nasli iako smo vec trazili rekonstrukciju.idite tamo ponovno i trazite seficu,smireno objasnite o cemu se radi i nadajte se uspjehu. u krajnjoj liniji otkazite punomoc odvjetniku i nadjite novog te tuzite ponovno prije nego vam predmet udje u zastaru. puno srece i znajte da niste jedini, zivciranje vam ne vrijedi nicemu nego samo steti Vasem zdravlju. sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je odvjetnik predao tužbu sudu sigurno ima svoj primjerak sa žigom i datumom predaje(ako nije slao poštom) pa prvo pitajte njega. Što se tiče pisarnice uistinu je svašta moguće, ali najvjerovatnije će ga izvući iz hrpe ako budete malo uporniji, odnosno o tome bi trebao voditi računa Vaš odvjetnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad bi to bilo tako lako- ne zivcirati se. Prestrasno.

Prvo sam skupljao dokaze mjesecima i preskako prepreke na nekoliko mjesta, evidentno korumpiranih, pa se natezao sa svojim lijenim 'debeloguzim' odvjetnikom, skupljao hrabrosti da uopce tuzim tu sitnu mafiju- da bi mi na kraju neko utjesno rekao kako ima sanse da se to pronadje za nekih 6 mjeseci :(:)

Na poslijetku- Vi mi dobronamjerno sugerirate da se obratim odvjetniku iako je evidentno da je jedini nacin da stupim s njim u kontakt tako da mu dodjem ujutro u ured i ne izlazim dok se isti ne pojavi.

bez obzira sto ima vjerojatnosti da pretjerujem- sad mi je jasnije zasto mi je jedan od likova koje sam tuzio s osmijehom upravo preporucio da ga tuzim.

ah :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš tražiti od odvjetnika da ti fotokopira spis ili ako ćeš mu otkazati punomoć neka ti ga da, a sebi fotokopira. Ako traži da platiš ne može ti povrat spisa uvjetovati plaćanjem. Reci da ćeš ga prijaviti Komori i to učini ako ti ne da spis, posebice ni fotokopirani.

Za sudski spis uputi dopis predsjedniku suda pa će ga potražiti ,ako ne nađu provest će se rekonstrukcija spisa i napraviti novi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija