Jump to content

povrat poreza


jelena

Preporučene objave

poštovani!imam prijavljeno boravište u istarskoj županiji zbog posla, a prebivalište mi je na borovo, vukovar. e sad, u poreznoj su mi rekli kako nemam pravo na povrat poreza jer ne živim na mjestu prebivališta više od 6 mjeseci, odnosno u mjestu od posebne državne skrbi, iako su neki od mojih kolega prošle godine ga dobili, a u istoj su situaciji kako i ja. pa mene zanima ako nemam pravo na povrat, zašto mi porez uopće i uzimaju?? da li se tu može što napraviti?? inače radim u mup-u. unaprijed hvala :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, nemate pravo na uvećanje osobnog odbitka s 1.800 na 3.840 kuna mjesečno za prvu skupinu područja posebne državne skrbi jer nemate istovremeno prijavljeno prebivalište i boravište u Borovu. To proizlazi iz odredbe članka 54. stavak 1. Zakona o porezu na dohodak.

 

Da bi to uvećanje osobnog odbitka iskoristili u godišnoj poreznoj prijavi sukladno odredbi članka 38. stavak 4. Općeg poreznog zakona trebate dokazati da ste u Borovo imali boravište u 2009. godini duže od 183 dana odnosno 183 dana zajedno u 2008. i 2009. godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija