Jump to content

Poništenje jamstva za kredit


Sarah-Kay

Preporučene objave

Pozdrav svima, situacija je slijedeća. Jamac sam za kredit osobi sa kojoj sam par godina živjela u vanbračnoj zajednici. Nakon što samo se razišli, postoji mogućnost da on iz nekog razloga neće/ne želi plačati kredit i da će to sve na naplatu doći meni. Radi se o stambenom kreditu na 30 godina. Ima li kakve mogućnosti da se ja kao jamac brišem, a na moje mjesto upiše netko drugi, ili neki drugi način koji bi me riješio jamstva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Dok traje kredit tj. do potpune isplate nema mogućnosti da Vas se oslobodi od datog jamstva .

 

U koliko je Vaša zajednica bila zajednica između neoženjenog miškarca i neoženjene žene tada se ta zajednica smatra vanbračnom zajednicom sa pravima i obvezama izjednačenom sa bračnom zajednicom i u tom slučaju imate pravo na posjelu imovine u suprotnom ne.

 

U koliko dođe do situacije da Vaš bivši partner prestane sa plaćanjem kredita i umjesto njega banka tereti jamce Vama preostaje mogućnost sudskim putem tražiti naplatu iz nekretnine i odmah bi trebali izvršiti zabilježbu spora u gruntovnici na toj nekretnini kako vlasnik ne bi pokušao prodati istu .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija