Jump to content

nasljedni problemi


Marcus1122

Preporučene objave

Probat ću priču što više pojednostavit..

 

Nakon smrti djeda, ostavinu čini kuća s 4 stana u kojoj živi moj otac već 30 i nešto godina. Njegova braća, njih dvojica, dakle tri nasljednika (baka umrla prije) imaju riješena stambena pitanja, dok moj otac godinama živi i skoro sve što ima ulaže u ovu kuću u kojoj smo sada.

 

Problem je u tome, što su dva stana potpuno uređena, bolji nego hrpa ove šrot novogradnje, a ta dva stana je u potpunosti renovirao moj otac. Problem je, pretpostavljate, što su i stričevi nekim čudom baš zainteresirani za te stanove, a ne za one malo starije..

 

Ono što me zanima je, kako u ostavinskom postupku postaviti zahtjev (kakav?) za isplatu tih ulaganja, ili uračunavanje tih ulaganja u povećanje vrijednosti nekretnine, te je li ikako moguće postaviti zahtjev da se stan u kojem smo sada, točnije 30 i nešt godina, uračuna u naš dio ostavine, a da ne uđe u idealni dio?

 

Znam za izdvajanje ostavine, ali djed nije živio s nama već u dalmaciji kod svog brata, bili su veoma povezani i nisu se htjeli odvajati (što kod mog tate nije baš slučaj :D )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Prije otvaranja ostavine i utvrđivanja ostavinske mase dostavite JB koji vodi postupak ili sudu Vaš zahtjev za izdvajanje Vaših ulaganja u nekretninu čime ste povečali vrijednost te nekretnine i to će se svakako uračunati u Vašu korist tj. u korist Vašeg oca . Vaš otac bi trebao podnijeti tužbu za utvrđenje vlasništva temeljem dosijelosti na dijelu kojeg koristi 3o g. tim više što je kako navodite i ulagao u taj dio.

 

U ostavinskom postupku je važno da li postoji kakva oporuka ,ugovor o dosmrtnom ili o doživotnom uzdržavanju,ili

ostavitelj umre bez svega navedenog.Da bi ostvario vlasništvo dosjelošću Vaš otac treba tužiti nasljednike ,u koliko se ne uspijete sporazumom dogovoriti .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija