Jump to content

mirovina


pegi

Preporučene objave

prošli tjeda sam zvao tetu u mirovinski i rekla mi je da mi rješenje ide po starom zakonu o pravima HB iako nemam HRVI te da ću ga dobit ovaj tjedan . Rekla mi je da mi se priznaje status Dragovoljca i policijsko zvanje. Zanima me da li se policijsko zvanje prevodi u vojni čin iako nemam RVI, I KOJI BI BIO VOJNI ČIN AKO IMAM POLICIJSKO ZVANJE VIŠI NADZORNIK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, policijsko zvanje se "prevodi" u vojni čin i ako nemate HRVI. S obzirom da ste naveli naziv zvanja koji nije sukladan niti ( zadnje važećem) Pravilniku o odnosu policijskih zvanja pripadnika policije prema činovima pripadnika vojnih postrojbi radi utvrđivanja vrijednosnog boda, a niti Uredbi o plaćama policijskih službenika, ja vam ne mogu reći koji bi to bio čin. Ako "gledate" stare pravilnike a pogotovo onaj iz '97 skrećem vam pozornost da se u zadnje vrijeme ujednačila praksa MUP-a oko pojedinih članaka Pravilnika i da nema više različitog, nazvati ću ga slikovito, dizanja zvanja ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav Mrljavcu .

 

 

Dragovoljac i branitelj bez statusa RVI tužbu podnio upravnom

sudu 2oo9 godine vezano za PTSP od toga se i lijećim.

Od 91 do 93 specijalna policija nadalje plavci do 2oo1 godine gdje dobivam otkaz po sili zakona iz MUP a .U plavcima i dalje po terenima na prvoj crti do završetka rata.Na prvoj komisiji bio 26.11.2oo9 godine gdje sam odbijen. Prije tjedan dana ponovo izašo nakon dva mjeseca vještak me pušta i predaje na vještačenje na vojno povjerenstvo.Pitanje dali mogu zahtjevati nazočenje na komisiji i kako sad na vojno povjerenstvo po novom zakonu kada nemam pravo jedino ako ne računaju na dragovoljca 1oo dana koje ja imam .Ajde Mrljavac ili neko ko je pravno potkopan da mi odgovori čudna je to naša država ha,ha,ha. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje dali mogu zahtjevati nazočenje na komisiji i kako sad na vojno povjerenstvo po novom zakonu kada nemam pravo jedino ako ne računaju na dragovoljca 1oo dana koje ja imam.

 

Možete tražiti, ali nema od tog nikakve koristi jer nemate status HRVI.

 

Članak 16.ZOPHB

(1) Vrijednosni bod radi određivanja invalidske mirovine HRVI iz Domovinskog rata za invalidnost (opća ili profesionalna nesposobnost za rad) koja je u cijelosti ili u dijelu nastala kao posljedica ranjavanja, ozljede, zatočeništva u logoru, bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojavom bolesti zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske utvrđuje se na temelju pripadajuće osnovice za čin i ustrojbeno mjesto HRVI iz Domovinskog rata iz članka 20. ovoga Zakona, tako da se osnovica utvrđena za godinu koja prethodi godini u kojoj se ostvaruje pravo na mirovinu podijeli s prosječnom godišnjom plaćom svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj za tu kalendarsku godinu.

 

(2) Vrijednosni bod radi određivanja mirovine utvrđuje se prema vrijednosnom bodu u godini koja prethodi godini u kojoj se ostvaruje pravo na mirovinu.

Članak 17.

(1) Polazni faktor 1,50 je kod izračuna:

 

– invalidske mirovine HRVI iz Domovinskog rata.

 

(2) Polazni faktor 1,85 je kod izračuna:

 

– invalidske mirovine HRVI iz Domovinskog rata pripadnika gardijske postrojbe i specijalne policije u vrijeme Domovinskog rata i invalidske mirovine dragovoljca iz Domovinskog rata HRVI iz Domovinskog rata.

 

U ovoj novoj izmjeni čl.ZOPHB za sad se ne nalazite.

 

Ukoliko dobijete pozitivnu presudu Upravnog suda glede stjecanja statusa HRVI i eventualno steknete taj status onda pokušajte obnoviti postupak (opet na procjenu radne sposobnosti) jer tad ćete imati "bolje karte", (rješenje o statusu HRVI+bit ćete i malo stariji) i mirovina će se obračunavati po sasvim drugim (povoljnijim) koeficijentima (naravno ukoliko se neki zakoni ili članci ne izmjene, a na rješenje Upravnog suda se može čekati i 3-4 godine).

 

Napomenuo bih Vam da vještaci uvijek ne kažu istinu iz razloga što ne žele da imaju neugodnosti sa nekim braniteljima koji nisu zadovoljni procjenom radne sposobnosti.

 

Naravno, nastavite sa liječenjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro jutro .

 

 

MRLJAVAC hvala na opširnom odgovoru prije dva dana sam zvao u tvrtkovu gdje mi je pravnica , a ne samo doktor rekla da je moj spis proslijeđen na vojno povjerenstvo zato me sv e to čudi koja je to sad igra.

 

A i da pomognem svojim suborcima dati nove informacije

da ima još nekakvih nada samo zavisi što su sada smislili

,a o tome ču pisati dok dobije odbijenicu ili moj pakako završiti neka bude po novomzakonu sto dana dragovoljac jer več deset godina nema nikakva primanja. :idemo::megafon::roda:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija