Jump to content

Etažiranje


danik

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim Vas par savjeta o veselom svijetu suvlasništva...

Dakle, suvlasnici smo nekretnine u idealnom dijelu...

Nad nekretninom je jedan od suvlasnika pokrenuo prijedlog o razvrgnuću suvlasničke zajednice gdje je s obzirom na veličinu moguća geometrijska dioba..

 

U međuvremenu je jedan od suvlasnika umro ( na njegovom dijelu uknjižen je dug), pa je sud obustavio ovršni postupak , a stao je i postupak etažiranja).

 

Pitanja: Da li nam je potreban odvjetnik da bi ponovo pokrenuli postupak etažiranja. Možemo li se pozvati na već pokrenuti postupak i sami dati prijedlog za razvrgnuće?

Da li je za provedbu etažiranja potrebna suglasnost ostalih suvlasnika ( Nisu zainteresirani, jer su nasljedili i dug)

Tj. da li ih zakon obvezuje na razvrgnuće suvlasničke zajednice, s ozirom da u ovim okolnostima mi nismo u mogućnosti koristiti svoje suvlasništvo ?)

Po starom pokrenutom postupku predlagatelj je trebao dostaviti 10.000,oo kn za vještake. Da li se taj iznos nakon provedenog etažiranja dijeli i na ostale suvlasnike ?

 

Hvala unaprijed,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali bi detaljnije opisati koliko suvlasnika, u kojm udjelu koji, koliki je taj dug (prelazi li vrijednost tog dijela nekretnine), itd.

 

Podjela je moguća uz suglasnost svih suvlasnika, ili sudskom odlukom.

Ako spomenuti dug dosiže vrijednost dijela nekretnine koji tereti, možda bi trebali uključiti i vjerovnika u postupak,on je sigurno zainteresiran.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

 

Dakle, nekretninu sada dijele 3 suvlasnika. Naš suvlasnički dio je 2/8 idealnog dijela. Dug je vjerojatno manji od iznosa dijela na koji se odnosi (u odnosu na procjenjenu vrijednost nekretnine), vjerojatno, jer nismo direktno u to uključeni, protok vremena, kamate etc..

Hvala na prijedlogu da uključimo i vjerovnike, ali i ovako mi se situacija čini poprilično komplicirana. Ostaje predložena mogućnost etažiranja prema odluci suda - budući da suvlasnici ne žele surađivati, a pitanje je u kojoj situaciji je ta odluka suda moguća..

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija