Jump to content

povrat poreza-----otpremnina


maxica

Preporučene objave

Prošle godine sam ostala bez posla sa 1.10. Od firme sam dobila otpremninu.Prijavila sam se na zavod za zapošljavanje i planirala otvoriti obrt,što je za sada propalo.Dva mjeseca sam od Zavoda za zapošljavanje dobila naknadu,i u 12mjesecu jednokratno Zavod mi je isplatio naknadu za 12mjeseci unaprijed...Zanima me da li kod predavanja prijave i ta dva iznosa(otpremnina i jednokratna isplata sa Zavoda) ulaze u povrat,ili samo moje plaće isplaćene od firme..Kakav je postupak i što mi je činiti..predavati poreznu prijavu ili ne?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otpremnina se u svrhu oporezivanja dohotka smatra oporezivim primitkom od nesamoslatnog rada. Iznimno, dio iznosa otpremnine zbog poslovnog ili osobno uvjetovanog otkaza ugovora o radu ne podliježe oporezivanju porezom na dohodak. Taj iznos se ne navodi u godišnjoj poreznoj prijavi.(članak 10. točka 9. Zakona o porezu na dohodak. Drugi, tj. preostali, ako postoji, iznos otpremnine je oporeziv i treba ga navesti u prijavi.

 

Ako se jednokratna isplata Zavoda smatra naknadom plaće za vrijeme privremene nezaposlenosit tada također taj iznos se ne navodi u godišnoj poreznoj prijavi (članak 10. točka 3. Zakona o porezu na dohodak i članak 7. stavak 2. Pravilnika).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija