Jump to content

Neutemeljena prijetnja za kaznenu prijavu?


Macace

Preporučene objave

Okej, situacija je da sam od tvrtke za koju sam honorarno trebala raditi dobila e-mail u kojem mi se prijete da ce podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela opisanog u čl. 216. KZ RH. Ne navodi se na sto se tocno misli, samo "stvari koje dugujete". E sad, ovakav mail je zaista ruzno primiti jer navedeno djelo nisam pocinila i ziasta sam uvrijedjena. Zanima me postoje li kazne za laznu prijavu?

 

Naime, ne postoji nikakav ugovor o nasoj potencijalnoj suradnji koji sam potpisala, niti ikakva izjava o preuzimanju ikakve imovine firme koju sam potpisala niti ikakav pismeni trag nase moguce suradnje.

 

Takodjer me zanima ako mi je ponudjen rad na crno, isplata na ruke, kome se mogu obratiti radi prijave takve firme? Mogu li firmu po nekom clanku prijaviti i za neutemeljena potrazivanja? Mogu li prijaviti odvjetnicki ured na ciju suradnju su se pozvali za lazno terecenje? A najvise, kako se postaviti prema ovoj neutemeljenoj prijetnji. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetničkom uredu nemožete ništa.

 

Firmi također.

 

Radi se o djelu krađe.

 

Dok prijave nema, nema ni eventualnog djela lažnog prijavljivanja.

 

Nezakonitosti iz radnog odnosa se prijavljuju inspekciji rada, a utaja poreza iz eventualnih neprijavljenih ugovora o djelu ili autorskom djelu poreznoj inspekciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija