Jump to content

davanje lažnih oglasa i uznemiravanje sa skrivenog broja


lovric

Preporučene objave

Netko daje lažne oglase na moje br mob pa me zanima da li se preko Ip adrese može locirati osoba? jel sumnjam da se radi o osobi koja me višemjesečno po noći i danu nazivala sa skrivenog broja. Preko ispisa poziva sam došla do broja gdje se nitko nije htjeo javiti ili je samo držao otvorenu liniju i šutio, te su počele stizati sms lažno se predstavljajući osobom (koja ne stoji iza tog broj),a osoba o meni jako puno zna. Imam potvrdu od policije za uznemiravanje.Jel mogu tužiti NN osobu odnosno taj broj da t-mobile da ispis brojeva s kojima taj broj kontaktira pa da se preko toga dođe tko stoji iza toga broja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S kaznenošravnog stajališta ćete moći postići nešto jedino ako budete eventualno išli na istražne radnje - pribavljanje ispisa brojeva pozivanih s tog inkriminaronog broja.

Kako sami to nećete znati savjetujem angažiranje odvjetnika s iskustvom u kaznenom pravu.

 

No ni to Vam ne garantira da ćete doći u trag osobi.

 

Preko IP adrese se može saznati pošiljatelj oglasa, ali i to se pribavlja preko istražnih radnji budući da se radi o eventualnom kaznenom djelu klevete ili uvrede ako Vas vrijeđa ili se o Vama laže o nečem što škodi Vašem ugledu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U društvu za zaštitu potrošača su mi rekli da nema nikakve koristi ići preko suda jel u biti tu se radi o NN osobi i jedino da se obratim HAKOM-u. A kaj se tiče lažnih oglasa TELE2 je provajder preko kojih su išli i oni ništa ne žele učiniti pa ću i za to pitati u HAKOM-u.Jer u biti policija ne reagira ako nisu prijeteći pozivi i poruke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija