Jump to content

Naplata telefonskog računa putem "financijske" tvrtke??!!


tompac

Preporučene objave

Poštovani! Neplačeni telefonski račun jednog telefonskog operatera datira od Listopada 2006 godine.Nakon godinu dana neplačanja računa i opomena koji su po imenu glasila na mene,a prezime slično mojemu(pomiješana slova) ali ne moje,račune za naplatu počela mi je slati neka "financijska" tvrtka.Ta tvrtka nije odvjetnički ured,a na taj račun od mobilnog operatera unutra su stavili još neke svoje troškove,neznam na temelju čega,pa sada račun iznosi nekih 1700 kuna.Naime,ti računi stizali su redovnom poštom.Sa tom "financijskom" tvrtkom nisam potpisao nikakav ugovor ili bilo kakav papir ili ugovor koji bi me mogao dovesti u užu povezanost s njom!Do danas nisam dobio nikakvo riješenje suda ili sudski poziv koji bi presudio i donio konkretan zaključak o tome slučaju ili barem ovrhu od javnog bilježnika.Zašto to spominjem?Nemam telefon,a više me nema doma nego ima jer puno putujem pa me teško dobiti ili na mene naići!Nakon ignoriranja računa i opomena te "financijske" tvrtke,počeli su se raspitivati o meni kod okolnih susjeda putem telefona nazivajući neke ljude koji žive u mojoj okolici!Naime,raspitivali su se te putem susjeda ostavljali poruke da se javim na neki njihov broj telefona bez nekakvog daljnjeg objašnjenja zašto i uopće bez ikakvog predstavljanja!?!Pitam nekog za objašnjenje,da otkud njima pravo uznemiravati ljude na takav način koji nemaju veze s menom i na taj način zastrašivati i špijunirati?Pitam se da li imaju i koja prava imaju da oni mene proganjaju na taj način??Zanima me nadalje,nakon koliko vremena nastaje zastara kod takvih slučajeva? Hvala unaprijed! :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je česta praksa, slanje raznih opomena dužniku od strane osoba koje je vjerovnik angažirao.

Bez obzira na to radi li se o "financijskoj" tvrtki, kao u ovom slučaju, ili o odvjetničkom uredu, zanima me na osnovu čega zaračunavaju trošak opomene?

 

Pretpostavljam da to nigdje nije propisano, odnosno da se radi o porezu na budale. Mislim da je "opomena" (riječ je pod navodnicima jer se ne radi ni o kakvom službenom aktu) privatna korespondencija između pošiljatelja (npr. odvjetnički ured) i primatelja (dužnik), a zna se tko u tom slučaju snosi troškove - tko ih tjera da se dopisuju s dužnikom? Ako smatraju da su u pravu neka pokrenu postupak.

 

Jesam li u pravu, ili su ti troškovi ipak propisani nekim aktom? Ako jesu, kako to da ih svatko određuje proizvoljno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija