Jump to content

Postupak poništenja žiga


dowla

Preporučene objave

Naime, nakon nekoliko godina rada na projektu, kojeg sam osobno osmislio i provodio, jedna pravna osoba je tu vidjela korist i registrirala je žig te mi preko odvjetnika zabranila daljnje djelovanje. Radi se o cistom lopovluku, ali zakon kaze da tko prije registrira ima prava. Zar je to stvarno moguce? Kako i na koji nacin mogu zaštiti svoja prava? Ima li tko kakva slicna iskustva? kome se podnosi tuzba, koliko traje postupak i konacno, koliko me to sve skupa kosta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Ako kupite kuću ili stan, činite pravnu radnju sklapanja ugovora, nakon toga pravnu radnju uknjižbe vlasništva, čime ste zaštitili svoju imovinu. Također ako i gradite kuću, upisat ćete ju opet pravnom radnjom u katastru i zemljišim knjigama kada bude gotova

Jednako tako treba postupiti i pri zaštiti svoje intelektualne imovine.

Ako ste ju stvorili onda ju prijavite kao patent ili žig. Ako niste, ona što se tiče javnosti, ne postoji i gotovo je nemoguće ostvariti bilo kakvo pravo u slučaju da ju je netko drugi zaštitio, a da ne spominjemo cijenu pokušaja te zaštite iz prilično loše pravne situacije u ovom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija