Jump to content

Pomoć za otvaranje Hostel


plokata

Preporučene objave

Možete otvoriti hostel putem samostalne djelatnosti obrta ili trgovačkog društva (d.O.o.).Najprije otiđite u Ured državne uprave (ured za gospodarstvo) u mjestu u kojemu želite realizirati otvaranje gdje će Vam dati sve potrebne informacije o uvjetima koje morate zadovoljiti.

 

Također otiđite i u Poglavarstvo grada budući da jedinice lokalne samouprave u nekim gradovima sudjeluju u sufinanciranju izgradnje hostela.

 

Zakon o turističkoj djelatnosti navodi da pružanje turističkih usluga hostela mogu obavljati trgovačka društva,zadruge,trgovci pojedinci i obrti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega zelim se zahvaliti na odgovoru, zamima me jos jedna stvar, ako je moguce dobit odgovor i na to. Postoji li mogucnost otvaranja hostela te obavljanja remote administracije baze podataka, mog zanimanja na istom d.O.o kojeg upravo otvaram? Mogu li ugostiteljstvo i informaticke znanosti biti na istom d.O.o.?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uporno trazim gdje pishe da se hostel ne moze otvoriti na prvom katu nekog stambeno- poslovnog objekta al nista ne nalazim. Naravno, prvi kat je registriran kao poslovni prostor dok su druga dva kata u zgradi stambena. Ovo me posebno zanima iz razloga sto vidjam okolo vec postojece hostele, registrirane kao hosteli, na 4 ili 5 katu nekog stambenog objekta. Isto tako cuo sam da treba biti posebno stubiste, al to isto ne nalazim nigdje u zakonu :mase1:. Zahvaljujemmm

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Poštovani, interesira me točnost informacije da HOSTEL mora imati vlastiti ulaz i stubište odvojen od zajedničkog ulaza/stubišta stanara u zgradi u kojoj se hostle nalazi. Navedenu infomaciju ne mogu pronaći u zakonskim aktima i pravilnicima. Ukoliko je infomacija točna, zamolila bih vas za infomaciju kojim zakonom je ista propisana.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija