Jump to content

pomoć - neisplaćena zadnja plaća


limbo

Preporučene objave

Trebam dobar savjet vezan uz prošlog poslodavca koji mi nije isplatio zadnju plaću.

 

Priča je sjedeća; radio sam kod njega 6 mjeseci kao VSS pripravnik, ugovor koji sam potpisao bio je prazan tj. bez upisane osnovice što je on obrazložio kao da mogu raditi bolje ili lošije, a početna plaća po usmenom dogovoru je 4000 kn.

 

Unatoč tome što je kolega koji je radio s menom dao otkaz i ja preuzeo njegov dio posla, plaća je nastavila padati.

Nakon 6. mjeseci ponuđeno mi je da dalje radim uz plaću od 3400 kn i da nadoknadim vrijeme koje je izgubljeno na blagdane u 12. i 1. mjesecu prekovremenim radom što sam naravno odbio, a nakon toga mi ugovor nije produžen.

 

Još uvijek čekam plaću za 1. mjesec koja nije došla.

Više puta sam pitao poslodavca preko mailova zašto nije uplatio plaću. On tvrdi da je uplatio prije dva tjedna, ali da je banka negdje "zagubila" moje novce.

Što mogu napraviti? Da li sam ja još jedna žrtva bahatog poslodavca ili mogu učiniti nešto da dobijem svoje novce?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo milom pa onda silom:

1. pošalji poslodavcu službeni dopis o tome da ćeš ukoliko ti ne isplati plaću plus dodatak za plaću na ime prekovremenog rada morat se obratit nadležnim državnim institucijama u svrhu zaštite svojih prava, pa ako ne ide tako:

2. podnesi prijavu inspekciji rada, dođi s primjerkom "praznog" ugovora ako imaš primjerak, te reci da ti poslodavac nije isplatio minimalnu plaću za siječanj o dospijelosti,niti ti je uručio pisani obračun obračun dugovane a neisplaćene plaće do 28.02.2010. kada je po zakonu bio dužan isti ti uručiti. proširi s navodima o prekovremenom radu, ali tako da na papir točno zapišeš koji dan si koliko radio, kad si počeo s radom a kada završio, tako da se točno može skužit kada si počeo prekovremeno raditi (kada si prešao 40, odnosno 48 sati rada u jednom tjednu)jer drugačije sud nemre utvrdit vrijeme počinjenja prekršaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija