Jump to content

policijska pogreška?????


MMrvica

Preporučene objave

Sinoć me zaustavila policija. popila sam 2 crne pive od 0.5 i odmah nakon toga pošla kući,pri alkotestiranju gdje sam odmah rekla da sam popila 2 pive mi je prikazano 1.24 (1.14)rekoh,nemoguće,ali pošto je i ovako taj dotični policajac na glasu,nisam se tila bunit,već potpisala da ne završim i na otrežnjenju još..da ne zaboravim reći da mi je dao 3 puta da pušem.

1)prihvatila sam ispitivanje

2)zaokruženo je da odbijam stručni pregled(krv i urin) a nije me upitao za to

3)zaokruženo je da ne poričem rezultate ispitivanja a moj odgovor je bio da kako to kad sam popila 2 pive,rekli bi neki "samo" no ja ne pijem inače,sitne sam građe i taj dan jedina hrana koju sam konzumirala bio je snickers

4)I NAJVAŽNIJI DIO-oduzeta mi je vozačka dozvola,pri predaji naloga (o mjeri opreza i zapisnika) mi je rečeno da po vozačku dozvolu mogu doći u stanicu za 5 dana,no u naredbi piše citiram :naložena mjera opreza započinje dana 21.03. ... u 04.13 sati i traje do dana 21.03.2010 u 04.20 sati,znači-mjera opreza je trajala 7 minuta s time da sam puštena u promet odmah,a vozačka dozvola mi nije vraćena.

Postoji li mogućnost žalbe ?

5)EH DA.. dosad nisam kažnjavana,imam jednu malu kaznicu za brzinu od 500 kuna,koja je daaavno plaćena,student sam i nezaposlena,ako dođe do suda koliku kaznu mogu očekivat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za par dana idi po vozačku , postupak će se pokrenuti , a možda i neće , minimum 3 mj . bez dozvole + novčana kazna , na rješenje se nemoj žaliti jer žalba ide u Zagreb , ( zastara je 4 god da toliko ne ostaneš bez vozačke ), možda ti policija ili sud opet uzmu vozačku !? , ako dobiješ rješenje plati sve i primaj pozive i rješenja , ali im vozačku nemoj donijeti .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Crno pivo je jakosti 6,5%, rezultat je sličan jednoj litri bevande ili gemišta s obzirom na malu količinu krvi u organizmu osobe manjeg rasta.

 

Postupak alkorestiranja je zakonit.

 

Sud će ispitati vas kao okrivljenika i policajca kao svjedoka, te donijeti presudu.

 

Policija može izreći mjeru opreza do 8 dana. I taj postupak je zakonit. Na izrečenu mjeru opreza žalba nije dopuštena, ali se može pokrenuti upravni spor. Taj dio ne možete bez odvjetnika.

 

Slijedi vam kazna od 2.000 kuna + trošak prekršajnog naloga 110 kuna + trošak alkotestiranja 80 kuna + nekoliko mjeseci zaštitne mjere zabrane upravljanja.

 

Zaštitna mjera se vrši izricanjem, a ne oduzimanjem vozačke dozvole, stoga zanemarite odgovor pod #2 jednog od forumaša.

 

Iznos novčane kazne se može umanjiti do najnižih 866 kuna. Smanjenje radi prekršajni sud na osnovu dokaza o imovinskom stanju koje im predočite pri prigovoru na prekršajni nalog kojeg će te tek dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm .. da al vi niste primjetili onaj dio koji sam napisala:

oduzeta mi je vozačka dozvola,pri predaji naloga (o mjeri opreza i zapisnika) mi je rečeno da po vozačku dozvolu mogu doći u stanicu za 5 dana,no u naredbi piše citiram :naložena mjera opreza 2započinje dana 1.03.2010 u 04.13 sati i traje do dana 21.03.2010 u 04.20 sati,znači-mjera opreza je trajala 7 minuta s time da sam puštena u promet odmah,a vozačka dozvola mi nije vraćena.

 

Po sistemu snađi se sam,otišla sam jutros u policijsku stanicu po vozačku dozvolu,tražila sam na uvid njegov zapisnik i vidila da je prepravljen,policajac je skužio grešku nakon što sam otišla sa mjesta i prepravio nalog o mjeri,tj.prominio datume. dok je na mojoj kopiji ostalo sve po prvotnom zapisu..

Kad su skužili da sam svjesna toga da je to policijska greška,koja mi je data na potpis i potpisana(zabrana vožnje mi je 7minuta),nisu imali ništa drugo nego mi vratit vozačku dozvolu-bez onog oduzimanja na 6mj.jer nemaju zakonsku osnovu na račun čega bi mi produžili zabranu.

Sutra idem u odvjetnika,pisat žalbu za zaustavljanje sudskog procesa zbog policijske greške,ovog dijela sa oduzimanjem vozačke sam se već riješila,sad se nadam da će i postupak biti nevažeći .. s time da ciljam na prepravljanje datuma na nalogu,ne slaže se sa mojom kopijom-znači falsifikat,il se varam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da znam..čitala sam to i tragično je,al što ima veze taj slučaj sa mnom? Ja sam tražila pravne upute a ne uputu kako idealno uništit nekome život zaboga.

Priznajem-nisam bila sunce tu večer ali ko pripadnik grešne ljudske vrste i ja sam napravila tu divnu zabludu,ito prvi put,ne pravdam se,već tražim izlaz iz situacije koju priznajem jesam skrivila,ali vidim grešku u sustavu i grebem da se izvučem..

Zar ovo nebi trebao biti pravni portal,a ne duhovno savjetovanje tipa "što ti je na savjesti"? :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kako naći izlaz?

 

Pogriješili ste (svi griješimo, nisam ni ja svetac, heb,ga dogodi se...)

 

Nisu policajci napravili grešku, a ja bih volio da se "izvučete" sa nekom blažom kaznom ili opomenom.

 

Ali, alkohol, Crveno na semaforu i neki teži prekršaji teško da će proći na sudu.

 

Ocijenite sami koliko će Vam kazna naštetiti.

 

Pripazite samo ukoliko se žalite da se taj "belaj" ne razvuče na Vašu štetu, i da Vam ne "natovare sudske troškove-kako bi laički rekli".

 

Odlučite sami, ali moje mišljenje je da će za Vas biti najbolje da to rješite na najbezbolniji (za Vas) način.

 

Odradite kaznu.

Mislim da je nepotrebno da dalje analizirate policijske propuste jer to sutkinja ili sudac ne vjerujem da će analizirati ako je evidentno da ste malo "gucnuli".

 

"Live longer and prosper".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MMrvica je napisao:

piše citiram :naložena mjera opreza započinje dana 21.03. ... u 04.13 sati i traje do dana 21.03.2010 u 04.20 sati

MMrvica je napisao:

piše citiram :naložena mjera opreza 2započinje dana 1.03.2010 u 04.13 sati i traje do dana 21.03.2010 u 04.20 sati

Pitam se da li su vas uopće prošli ti silni promili ili još uvijek djeluju?

 

Nije policajac pogrješio što je izdao mjeru opreza od 7 minuta jer policija ima ovlast istu izdavati do 8 dana. Najmanji rok nije ni određen.

 

Jest pogrješio što je ispravljao mjeru opreza, ali imate li vi dokaze za to? Ne vjerujem. Vama je prošlo vaših 7 minuta, uzeli ste svoju vozačku dozvolu i mjera opreza završena.

 

Imate odvjetnika, platite mu da sastavi kaznenu prijavu, ista će biti odbačena, vi izgubili novce i navukli na sebe bijes svakog policajca sa dregerom.

 

Mjera opreza jest opozvana i sa tim opet ne dobijate ništa.

 

Prekršajni postupak nije opozvan, sa sigurnošću će te dobiti zaštitnu mjeru zabrane upravljanja koja bi bila umanjena za onu mjeru opreza, ali pošto je nema ili pošto je umanjena, biti će vam trajanje zaštitne mjere umanjeno za izdržani dio iz mjere opreza. Znači umanjit će vam zabranu za samo jedan dan.

 

Dakle, ako shvaćate računsku operaciju oduzimanja - niste dobili ništa.

 

Eto ga, dobili ste besplatan savjet, onako iz srca i iz prakse, a hoćete li vjerovati ovom ili slatkorječivom odvjetniku - vaš je izbor.

 

Sretno.

 

:cuga:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija