Jump to content

HEP - retroaktivno primjenio zakon-pomoć


odgajateljica23

Preporučene objave

Molim za mišljenje.

 

28.05.2004. je podnesen zahtjev za izdavanje EES radi priključenja na električnu mrežu građevine - obiteljska kuća.

 

Hep šalje obavjest 07.07.2005. da se navedeni zahtjev odbija jer je 23.12.2004. nastupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o energiji kojim se propisuje da je za priključak na mrežu potrebna građevinska dozvola.

 

Zanima me kako mogu primjeniti na nas ovaj zakon kada on nije važio ni postojao u vrijeme podnošenja zahtjeva?

Naime, sve kuće oko nas su dobile priključak struje bez građevinske dozvole te smo i mi s obzirom na vrijeme podnošenja zahtjeva trebali dobiti priključak. Jesam li u pravu?

 

Šta možemo sad učiniti? Želimo legalizirati objekt od 2004. god i ispunjavamo sve uvjete za to, no ne možemo dobiti građevinsku dozvolu jer još nije donešen urbanistički plan za taj kotar.U poglavarstvu grada su nam rekli da ni neće bit donešen još god ili dvije, te da će vidjeti može li se nešto napraviti prije. Oni su nas i uputili u Hep radi gore navedenog problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozovite se na Zakon o prostornom uređenju i gradnji,

 

Članak 127.

 

 

(1) U svrhu izrade urbanističkog plana uređenja ili detaljnog plana uređenja, čija je obveza izrade propisana prostornim planom šireg područja, predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave može odlukom o izradi na području obuhvata tog plana zabraniti izdavanje lokacijske dozvole i rješenja o uvjetima građenja za građenje novih i/ili rekonstrukciju postojećih građevina te rješenja o izvedenom stanju i potvrde izvedenog stanja do donošenja tog plana, ali ne duže od dvije godine od dana stupanja na snagu odluke.

 

(2) Zabrana iz stavka 1. ovoga članka može se produžiti za najviše godinu dana i nakon toga se više ne može propisati pet godina.

 

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija