Jump to content

Dva proturječna elaborata sudskog vještaka


VKVARAZDIN

Preporučene objave

Suvlasnica sam stana u stambenoj zgradi, gdje su se nedugo nakon prodaje svih stanova počeli pojavljivati problemi sa vlagom na zidovima, kosim krovnim prozorima, prozorima, parketima.... Angažiran je prvi sudski vještak koji je podnio izvješće da su ukratko svi naši problemi rezultat loše izvedenih građevinskih radova i zbog ugradnje neodgovarajućih građevinskih materijala. Nakon toga investitor angažira drugog sudskog vještaka koji podnosi izvješće da naši problemi nastaju zbog nepravilnog korištenja prostora (nedovoljno provjetravanje stanova!). Svi pregovori staju jer se mi pozivamo na prvog, a investitor na drugog vještaka. Molim Vas savjet, kako dokazati koji je vještak u pravu. Da li se termografsko izvješće o infracrvenom snimanju zgrade, u koliko dođe do tužbe, prizna kao ozbiljan dokaz na sudu? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

VKVARAZDIN je napisao:

Angažiran je prvi sudski vještak koji je podnio izvješće da su ukratko svi naši problemi rezultat loše izvedenih građevinskih radova i zbog ugradnje neodgovarajućih građevinskih materijala. Nakon toga investitor angažira drugog sudskog vještaka koji podnosi izvješće da naši problemi nastaju zbog nepravilnog korištenja prostora (nedovoljno provjetravanje stanova!).

 

Previše ste uvjereni da je prvi vještak u pravu (ne tvrdim da nije, bar djelomično).

 

U zgradama koje imaju vrlo dobru toplinsku izolaciju i kvalitetnu plastičnu stolariju (a sve nove zgrade imaju) čest je problem nedovoljno provjetravanje i kondenzacija 'proizvedene' vlage prvenstveno na prozorskim staklima.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija