Jump to content

raskid ugovora - otkaz...pomoc


saska7

Preporučene objave

s obirom na stanje na trzistu i nemogucnost naplate poslova, firma u kojoj radim je trenutno u blokadi (od porezne). kako nema perspektive da se u skorije vrijeme drzava namiri i odblokira firmu, poslodavac je najavio otkaz svima. kako smo mala firma, ne-pravne struke, nitko od nas zapravo ne zna sto znaci sporazumni otkaz vs. otkaz kao tehnoloski visak tj koje su nam opcije kako da kao posloprimci koji ostaju bez posla zastitimo svoja prava...

koliko se ja kuzim u ideji u sve to, sporazumni otkaz je po mene najnepovoljniji. ne znam ni koja su mi prava nakon sporazumnog otkaza ili otkaza kao tehnoloskog viska u pogledu prijave na burzu, naknade i sl...

 

molim pomoc

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

saska,

"sporazum " o kojem vi prićate je zapravo jedan od načina prestanka radnog odnosa a ime mu je:

-"sorazumni prestanak radnog odnosa". sama rijeć govori kakav je toraskid. Dakle to je dvostran loji morate i vi potpisati kao znak da ste se složili sa prestankom radnog odnosa. Ako ste se složili to znaći da nemate pravo na otpremninu kao ni naknadu sa zavoda za zapošljavanje. Takav sporazum nikako nebiste smjeli potpisati.

Dakle poslodavcu će preostati da vam dostavi ODLUK o Redovitom otkazu ugovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga uz koji je zakonodavac predvidio da imate pravo na otpremninu kao i pravo na naknadu sa zavoda za zapošljavanje, obzirom da se prestanak radnog odnosa događa mimo vaše volje i ne vašom krivicom. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija