Jump to content

Određivanje pritvora- "grom iz vedra neba"


fenix29

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Molim vašu pomoć i savjet za navedeni slučaj:

 

 

Čovjek ima 32. god., honorarno zaposlen i sve ok. ali ima neriješenih sudskih predmeta iz razdoblja od 2000-2003. god.Ima KZ dosje a sve iz čl.216 i 217.Odležao je godinu dana u zatvoru i izašao prošle godine na slobodu (a navedeni procesi su bili već na Sudu). U vrijeme od kada je dečko na slobodi nema nikakve veze sa kršenjem zakona,uredno se javlja na svaku raspravu na Sudu i ima velike šanse da dobije kaznu rada za opće dobro. No odjednom 31.03.2010. dolazi policija na vrata sa nalogom da ga se privede u pritvor, potpisano od sudkinje predsjedateljice vijeća (koja ne vodi niti jedan slučaj dotičnog; u pritvor radi navodne opasnosti od ponavljanja djela!!! Pa zar je moguće ovako strpati čovjeka u zatvor na minimalno godinu ili dvije dana (računajući sporost pravosuđa)s time da nema ama baš nikakvog ponavljanja djela i Sud je znao da se protiv njega vodi još 3 ili 4 procesa u kojima praktički ni nema materijalne štete!!???Dali ima ikakve šanse da se napiše kakva MOLBA ili ŽALBA da ipak na slobodi dočeka pravomočnost svih presuda??Uključimo li liječničku dokumentaciju i sl. ima li takvih slučajeva u praksi da se poništi nalog o pritvoru?? Molim vas za mišljenje ili savjet.

 

Unaprijed hvala :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obično u takvim situacijama bude još nekih elemenatat koji postavljač pitanja nije naveo pa je teško ocijeniti postupanje sutkinje.

 

Dakle treba vidjeti spise.

 

Nije uobičajeno određivati pritvor osobi u tijeku suđenja ako se uredno odaziva i ako nije počinio neko drugo djelo tijekom postupka ili se nije saznalo za neka druga djela ili nove okolnosti ili pritvorske razloge

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fenix29 je napisao:

No odjednom 31.03.2010. dolazi policija na vrata sa nalogom da ga se privede u pritvor, potpisano od sudkinje predsjedateljice vijeća (koja ne vodi niti jedan slučaj dotičnog; u pritvor radi navodne opasnosti od ponavljanja djela!!! Pa zar je moguće ovako strpati čovjeka u zatvor na minimalno godinu ili dvije dana (računajući sporost pravosuđa)s time da nema ama baš nikakvog ponavljanja djela i Sud je znao da se protiv njega vodi još 3 ili 4 procesa u kojima praktički ni nema materijalne štete!!???Dali ima ikakve šanse da se napiše kakva MOLBA ili ŽALBA da ipak na slobodi dočeka pravomočnost svih presuda??Uključimo li liječničku dokumentaciju i sl. ima li takvih slučajeva u praksi da se poništi nalog o pritvoru??

 

iako je već prošlo par dana, nadam se da je odvjetnik kojeg je dobio po službenoj dužnosti, podnio žalbu.

 

da, moguće je odrediti pritvor pod ovakvim okolnostima kako ih opisujete i iz tog razloga - opasnost od ponavljanja djela.

 

pritvor neće i ne može trajati godinu ili dvije dana kako pišete, pogotovo ne za krađe koje su počinjene i za koje se vode postupci.

mora postojati šteta, sigurno postoje i oštećenici, oštećeni njegovim počinjenjem krađa. vaš je subjektivni osjećaj d nitko nije oštećen, da štete praktično i nema. uvijek bude nešto potrgano, razbijeno, odneseno, a što košta. nije bitno koliko, onaj kome je to učinjeno, mora iz svoga džepa to nadoknaditi. zašto bi ako je počinitelj pronađen?

 

rješenje o pritvoru se može i ukinuti, naravno ako za to postoje dobri razlozi ili otpadnu oni zbog kojih je pritvor određen,

 

sudac/sutkinja koja je u potpisu rješenja o pritvoru i ne može njemu suditi u ovim ostalim predmetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija