Jump to content

Molim savjet-smetanje posjeda


mamubu

Preporučene objave

Poštovani,

molim za pomoć i savjet oko smetanja posjeda. Naime, tužio sam susjeda radi smetanja posjeda, a način na koji je posjed smetan specificiran je u samoj tužbi. Postupak je u tijeku i sljedeće ročište je zakazano za 30-ak dana. Međutim, susjed je nastavio sa smetanjem posjeda i to sada na drugačiji način nego onaj zbog kojeg sam ga tužio i kako je navedeno u tužbi. Zanima me dal li bi trebao podnesti novu tužbu radi smetanja posjeda, proširiti postojeću tužbu, uputiti podnesak sudu kako bi bio upoznat o daljnjem smetanju posjeda ili nešto treće.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i pozdravljam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani

Vase pitanje je u svezi s clankom 188. Zakona o parnicnom postupku. U teoriji je ovo poznato kao takozvano objektno preinacenje jer se odnosi na nove okolnosti nastale nakon podnosenja tuzbe.

 

Zakon o parnicnom postupku:

http://www.legalis.hr/uploads/zakoni01/zakon_o_parnicnom_postupku_-_procisceni_tekst_2009.pdf

 

Članak 188.

U jednoj tužbi tužitelj može istaknuti više zahtjeva protiv istog tuženika kad su svi zahtjevi povezani istom činjeničnom i pravnom osnovom. Ako zahtjevi nisu povezani istom činjeničnom i pravnom osnovom, oni se mogu istaknuti u jednoj tužbi protiv istog tuženika samo kad je isti sud

stvarno nadležan za svaki od tih zahtjeva i kad je za sve zahtjeve određena ista vrsta postupka. Tužitelj može dva ili više tužbenih zahtjeva u međusobnoj vezi istaknuti u jednoj tužbi i tako da sud slijedeći od tih zahtjeva prihvati ako nađe da onaj koji je ispred njega istaknut nije osnovan.

 

Stoga pisete podnesak sudu.

 

Primjerak se nalazi ovdje pa pogledajte, moze li vam koristiti:

http://www.scribd.com/doc/29598650/Preinacenje-Tuzbe-u-Postupku-Smetanja-Posjeda

 

 

Pored navedenog mozete traziti izdavanje privremenih mjera radi otklanjanja hitne opasnost, protupravnog oštećenja ili sprečavanja nasilja ili otklanjanja nenadoknadive štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija