Jump to content

susjedska cijev preko naseg tavana


aaiirr

Preporučene objave

Nasa i susjedna zgrada (koje su jedna do druge) dijele zlijeb koji sluzi za odvod oborinskih voda. Mi smo mislili da se vode susjedne zgrade u taj zlijeb slijevaju iz cijevi koja ide s susjednog krova krova (uz ulicnu fasadu) u taj zajednicki zlijeb.

 

Kako je stalno dolazilo do preljevanja vode kod jacih kisa na nasem krovu kod tog zlijeba, nakon sto su dosli majstori, utvrdili su da se susjedna zgrada spojila na taj zlijeb preko naseg tavana! Naime, susjedi su preko starog lima na svom krovu stavili novi lim za odvod oborinskih voda. Cijev za odvod spojili su tako sto su probili zid (na jednom dijelu) koji dijeli nas tavan od njihovog krova i onda ispod naseg krova stavili cijev preko koje se vode ulijevaju u zajednicki zlijeb. (Nitko ne zna kad se to tocno dogodilo, jer vjerojatno zbog buke od radova na njihovom krovu nismo primijetili da netko probija zid.)

 

Nadalje, ove zime, kad je temperatura pala na -20 (zbog snijega) voda u cijevi na tavanu se zaledila. Medjutim kako se snijeg na krovu susjedne kuće topio, a voda nije mogla proci, cijev je na spojevima pocela pustati, te je voda ostavila trag na stropu stana koji se nalazi ispod tavanske cijevi. Brzom intervencijom majstora, napravljena je privremena instalacija koja je preusmjeravala vodu u 50-litarsku bacvu. (Dok cijev nije postala prohodna, tj. led u njoj se otopio, ispunile su se dvije takve bacve.)

 

Upravitelj nase zgrade stupio je u kontakt s predstavnikom suvlasnika susjedne zgrade, kako bi se ta cijev makla s naseg tavana. Spoj na zlijeb mogu napraviti na mjestu cijevi od starog lima koja jos uvijek stoji. Medjutim predstavnik susjedne zgrade odbija bilo kakvu suradnju. Strah nas je da se ne ponovi ova situacija, pa da cijev mozda i ne pukne, kada ce steta biti ogromna.

 

Sto mozemo napraviti? Je li ovo slucaj za gradjevinsku inspekciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija