skripac objavljeno: 11. travanj 2010. Dijeli objavljeno: 11. travanj 2010. Situacija je ovakva: Poslije smrti jednog roditelja našao sam se na ostavinskoj raspravi s drugim zivucim roditeljem i sestrom, gdje smo se mi svoga dijela (stana u kojem svi tri zivimo trenutno i zemljista-koje nije toliko bitno kao stan) odrekli u korist zivuceg roditelja!E, sad moje pitanje je! Postoji li mogučnost povrata toga dijela kojeg sam se ja odrekao i na koji način,i prodaja toga istoga, za sto bi naravno trebao biti prodan cijeli stan koji se u trenutnoj situaciji od strane zivuceg roditelja ne planira prodati? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
desimir odgovoreno: 11. travanj 2010. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2010. Postovani Vasae izjava o odricanju je neopoziva prema nasljednopravnim odredbama. Opoziv izjave bi se mogao jedino traziti zbog bitnih mana volje a prema pravilima Zakona o obveznim odnosima (prijetnja, sila...) - clan 279.....Teret dokaza je na Vama ukoliko ova okolnost postoji. Medjutim, postoji mogucnost da se sklopi ugovor o darovanju po kojemu bi Vi dobili vlasnistvo na predmetnom stanu, ukoliko postoji volja na strani majke da to ucini. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.