Jump to content

Slobodni dani, plaćeni dopust, tjedni odmor


matovilka

Preporučene objave

Zakon o radu predviđa plaćeni dopust za slučajeve smrtnog slučaja, rođenja djeteta, vjenčanja, selidbe i dr. To je jasno. Međutim, da li uz te dane plaćenog dopusta poslodavac može dati kakve slobodne dane po vlastitoj procjeni? I koliko dana ? Radi se o javnoj službi.

Uz to, ako radnik radi jednom mjesečno cijeli vikend (subota i nedjelja) da li mu se recimo ponedjeljak kad bi trebao koristiti tjedni odmor mora taj ponedjeljak platiti ili je taj dan neplaćen kao i svaki drugi tjedni odmor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zna se koliko Zakon predviđa plaćenog dopusta i u kojim slučajevima. Interni je dogovor s poslodavcem ukoliko se radi potrebi više dana nego je Zakonom predviđeno. Ja mislim da to zakonski ide kroz bolovanje ili normalan dopust. Ako ti daje slobodne dane, podrazumijeva se da su to dani koje si odradila ili ćeš ih odraditi.

U drugom dijelu pitanja nije jasno da li si imala slobodne dane za odrađeni vikend ili si odradila u komadu 12 dana. Jer u Zakonu ima članak o preraspodjeli radnog vremena koji kazuje da ne mora isključivo biti vikend slobodan, nego da moraš imati tjedno 2 dana slobodna (40-satno tjedno radno vrijeme). Spas ti je što u državnoj službi imaš veću satnicu za rad vikendom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija