Jump to content

alimentacija


Bil

Preporučene objave

Razveo sam se 1986 godine...tijekom tog razvoda je donešena odluka da sam dužan na ime uzdržavanja (tada malodobnog djeteta ) uplačivati 69% minimalne plaće u RH.Problemi nastaju u drugoj polovini 2005,(zdravstveni problemi ),te sam bio do 2007 na skrbi HZZO, uz primanja cca 1500 kn). U drugom sam braku i imam djecu , uz ovakova primanja nisam bio u mogučnosti doprinosti uzdržavanju djeteta iz prvog brak, 2007 sam otišao u mirovinu ali sam i podneo tužbu za smanjenje obveze uzdržavanja. Obveza uzdržavanja mi je donešena nova ali za period od donošenja rješenja a prije rješenja se primjenjuje stara odluka.

Moje pitanje je :69 % od minimalne plaće je vrlo visok postotak(tim više što imam još dvoje djece koja bi trebala imati ista prava....dali se može nešto napraviti za realnije ocjenjivanje visine uzdržavanja za period do tužbe za smanjenje uzdržavanja i drugo pitanje...kako su se kretale minimlne plaće u RH od 01.06.2005 -01.06.2008

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi forumasi,

Rastajem se ali djete ima dio vlasnistva nad nekretninom koja je u najmu. Da li se to uzima u obzir kod izricanja iznosa alimentacije, da li se radi toga umanjuje alimentacija buduci da se na takav nacin djete moze, barem u nekom dijelu, samo uzdrzavati pa i alimentacija moze biti umanjena za taj iznos...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

okobabino je napisao:

iz nepoznatog (meni) razloga ne vidim moje sljedeće pitanje

kud li je nestalo? krivo sam napisala dijete redovno studira

ali uz rad što je navodno moguće po novom zakonu dali netko

zna što o toj mogućnosti

 

molim da mi netko pokuša odgovoriti dijete radi i redovno

studira dali je moguće da ima pravo na roditeljsko uzdržavanje i dali je moguća kombinacija redovnog studiranja

i rada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

pozz rastala sam se prije 10 godina i sudskom odlukom djeca su pripala muzu ( nisam imala stambenih uvjeta ) i uredno placam alimentaciju. STARIJI SIN NE ZELI KOMUNICIRATI SAMMNOM JER SAM ODBILA KUPIT BICIKL OD 3500 KN MLADI DOLAZI NA VIKENDE KOD MENE I SVE JE OK DOK STARIJI SIN VEC 2 GODINE ZIVI KOD BAKE ( MAJKE OD BIVSEG MUZA)A JA UREDNO PLACAM BIVSEM MUZU ALIMENTACIJU ZA OBA DVOJE E SAD BILA SAM U NADLEZNOM CENTRU ZA SOCIJALNI RAD I PITALA SAM ZASTO PLACAM MUZU ALIMENTACIJU AKO SIN NIJE SA NJIM NA TO MI JE ZIVCANO ODGOVORENO DA SEMENE NE TICE DI I SKIM MI DIJETE ZIVI DA JE MOJA DUZNOST PLACAT BIVSEM MUZU ALIMENTACIJI NAKON TOGA MOJ STARIJI SIN PREKIDA SKOLOVANJE A NEMA JOSM NI 18 GODINA I BIVSI UPORNA LAZE I MENE I CENTAR DA SE DIJETE SKOLUJE I SVAKI MJ AKO MU NE UPLATIM DOCNO NA DAN KAKO JE DOGOVORENO U PRESUDI SALJE MI PRIJETECE PORUKE TIPA DA SAM JAKO LOSA MAJKA I DA BOG SVE VIDI I AKO KASNIM SA UPLATOM TO JE MOZDA JEDAN DAN AL NOVCE DOBIVA SVAKI MJ UREDNO I JOS JEDNA STVAR U VEZI JE SA JEDNOM OSOBOM KOJA JE FIZICKI MALTERTIRALA MLADEG SINA ON NAVODNO TO NIJE ZNAO PA SAM IH JA PRIJAVILA I STIGLA JOJ JE PRIJAVA OD STRANE CENTRA I POLICIJE NAKON TOGA ON MENE ZOVE I PREKP MOB MI PRIJETI AKO CE SE DOTICNOJ PREPISAT KAZNENA PRIJAVA DA CU TEK ONDA VIDJETI KO JE ON I STA . MENE ZANIMA DALI SAM JA DUZNA PLACAT NJEMU ALIMENTACIJU ZA STARIJEG SINA AKO JE ON KOD BAKE I AKO SE VISE NE SKOLUJE NIJE PROBLEM U NOVCIMA NEGO JE PROBLEM JER ZNAM DA TI NOVCI KOJE JA UPLACUJEM ZA DJECU NAJMANJE DAJE DJECI NEGO TROSI NA SEBE I SVOJU DA BI PUTOVALI SVAKI MJ

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija